Tore Løwengreen, som er avsnittsleder for volds- og sedelighetsavsnitt i Østfold-politiets Felles kriminalenhet (FKE), opplyser at politiet etterforsker et voldtektsforsøk ved Sarpsbrua natt til søndag sist helg.

Voldtektsforsøket skjedde cirka klokka 04.00 søndag 26. februar på gangbrua som går parallelt med Sarpsbrua. Voldtektsforsøket skjedde på østsiden av brua.

Offeret ble utsatt for vold

– Kvinnen ble kontaktet av en for henne ukjent mannsperson mens hun gikk i retning Hafslund. Kvinnen ble utsatt for noe politiet etterforsker som et voldtektsforsøk. Kvinnen kom seg løs fra mannen. En bil passerte tilfeldig og hun fikk hjelp av personer fra denne, som også har bekreftet det hendelsesforløpet kvinnen har forklart til politiet. Gjerningsmannen forlot da stedet, angivelig i retning Hafslundsøy, sier Løwengreen til Sarpsborg Arbeiderblad.

 

Avsnittslederen bekrefter overfor avisen at kvinnen ble utsatt for vold, men opplyser at hun ikke ble påført alvorlige fysiske skader, men at hun fikk ødelagt noen klær i forbindelse med overfallet.

Ingen personer er pågrepet for voldtektsforsøket, og politiet er svært interessert i tips og opplysninger fra publikum.

Les også: Slik lurte kvinne (38) til seg 400.000 kroner på Posten

Rødlig/oransje strikkelue

Overgriperen beskrives å ha et afrikansk utseende, og er mellom 170 og 180 centimeter lang. Han beskrives å være 25–35 år og hadde på seg en rødlig/oransje strikkelue og hadde en sort «glatt» jakke med hette. Han snakket også engelsk til den fornærmede kvinnen.

Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning og omtaler saken som svært stygg. Nå håper de på å få et gjennombrudd i jakten på gjerningsmannen gjennom hjelp fra publikum.

– Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som har befunnet seg i det aktuelle område den aktuelle natten. Politiet er også interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger om hvem gjerningsmannen kan være ut fra beskrivelsen, sier Tore Løwengreen.

Les også: Slapp ut av arresten – 40 minutter senere var han tilbake