Mann pågrepet for flere båttyverier i Skjebergkilen

I løpet av sommeren har politiet mottatt en rekke anmeldelser på tyverier av og fra båter i Skjebergkilen. I helgen ble en tidligere kjenning pågrepet i saken.

DEL

– Vi har registrert en del tyverier av båter og tyverier av diverse utstyr som navigasjonsutstyr, dregger og inventar fra båter i Skjebergkilen denne sommeren, opplyser politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ble pågrepet lørdag

Tidligere i sommer ble to av byens gjengangere pågrepet og siktet for flere tyverier, men tyveriene fortsatte.

I forrige uke hadde politiet samlet flere av sakene, og det var en konkret person som politiet anså som mistenkt i saken.

– Vedkommende ble pågrepet på lørdag og avhørt før han ble løslatt. Han har erkjent befatning med en av jollene og at han har brukt denne, men nekter for å ha noen befatning med de andre tyveriene, sier Bøe, som opplyser at mannen – som er i midten av 50-årene og en tidligere kjenning av politiet – er siktet for tyveri av en større trebåt, to joller med påhengere og tyverier fra båter i Skjebergkilen gjennom sommeren.

Flere tyverier

– Disse tyveriene etterforskes videre. Blant annet venter vi på noen DNA-svar, sier Bøe, som ikke utelukker at han kan bli siktet for flere forhold på et senere tidspunkt.

– Vi vet at det er begått flere tyverier som foreløpig ikke er anmeldt, sier Bøe til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags