Politiet er spesielt interessert i å komme i kontakt med to unge gutter – trolig i 14-16-årsalderen – på skateboard eller sparkesykkel som er observert sittende på fortauet på Opsund-siden ved utgangen til undergangen ved Glengshølen omtrent på samme tid seg overfallsranet skjedde på strekningen mellom togstasjonen og nevnte undergang.

Slått ned bakfra

– Politiet har mottatt flere tips, som nå blir fulgt opp. Og vi er spesielt interessert i å få identifisert og komme i kontakt med to tenåringsgutter som er blitt observert sittende på fortauet ved utgangen av undergangen ned mot Glengshølen. De to unge guttene skal ifølge vitner hatt med seg skateboard eller sparkesykkel. Vi oppfordrer disse til å ta kontakt med politiet, sier politiførstebetjent Niels Lund i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad onsdag formiddag.

 

Ingen er så langt pågrepet etter det brutale overfallsranet som skal ha skjedd rundt klokka 22.00 tirsdag kveld. En 21 år gammel kvinne ankom Sarpsborg en halvtimes tid tidligere og var på vei fra togstasjonen i retning undergangen mot Glengshølen da hun ble slått i hode-/nakkeregionen bakfra, slik at hun ble bevisstløs. Deretter skal den eller de som står bak ha stjålet en pengesum og et bankkort fra henne. Ettersom overfallet skjedde bakfra, har ikke kvinnen været i stand til å kunne gi noen god beskrivelse av en gjerningsperson.

I gang med rundspørring

Politiet har foreløpig ikke noen konkret mistenkte i saken, men etterforsker saken for fullt.

– Vi startet på en rundspørring i området på onsdag, og vil fortsette med dette. Vi har allerede fått noen tips, men oppfordrer folk til å ta kontakt med politiet dersom de har gjort observasjoner eller har tips som kan settes i sammenheng med denne hendelsen, sier politiførstebetjent Lund i Sarpsborg-politiet.

I mangel på beskrivelse av gjerningspersonen, gikk politiet tidlig ut med en beskrivelse av kvinnen – i håp om at dette kan føre til at noen kan ha sett henne og eventuelt andre personer i dette området ved 22-tiden tirsdag kveld. Hun har mørkt langt hår og var iført en svart bukse, svart jakke og hvit singlet og bar på en bag.

Politiet oppfordrer de som kan sitte på opplysninger i saken om å ringe politiet på 64999130.

For noen år siden opplevde politiet en liten bølge av ran i dette området.

Rett etter nyttår 2015 ble en ansatt ved politistasjonen i Sarpsborg overfalt og ranet rett utenfor Sefa-kvartalet, da hun var på vei til jobb.

Bare en knapp måned senere ble det begått et nytt overfallsran, denne gang ved undergangen til Glengshølen. Da ble to ishockeyspillere fra Stavanger Oilers truet med en pistol etter en bytur i Sarpsborg. En rekke ungdommer ble kort tid senere pågrepet, og flere ble dømt for å ha vært med på ranet.

Diktet opp ranshistorie

– Det er ikke mange år siden vi opplevde en liten ransbølge i dette området. Den gang satte vi inn store ressurser for å få oppløst disse miljøene, og disse sakene ble oppklart. Vi liker svært dårlig at en slik hendelse skjer igjen i dette området, og politiet vil sette inn store ressurser på å oppklare denne saken, sier krimsjef Andersen

I tillegg til de to fullbyrdede ranene i begynnelsen på 2015, etterforsket politiet også et påstått ran som skulle ha skjedd ved parkeringsplassen ved undergangen på Glengshølen-siden i mars samme år.

En mann meldte ifra til politiet at han hadde blitt banket opp ranet mens hans egne barn ble vitne til hendelsen. Politiet iverksatte en storstilt etterforskning, men en måned senere erkjente mannen at han hadde bedt en kamerat om å banke ham opp og at han hadde løyet om at han hadde blitt ranet. Han ble høsten 2016 dømt til fengselsstraff for å ha diktet opp denne ranshistorien.