Fredag 2. november skrev Sarpsborg Arbeiderblad første gang om at flere busskur dagene i forveien hadde ødelagt ruter på bussholdeplassen ved Alvimhaugen skole ved drosjeholdeplassen og skuret som er beregnet for handlevogner på parkeringsplassen mellom Kirkegata og Kulåsgata.

Flere skadeverk i helgen

Bare noen dager senere ble et nytt busskur, denne gang Rosenkrantz' gate gjennomgå.

Også denne helgen har vandalene slått til igjen og knust rutene på bussholdeplassene i Torsbekkdalen, ved Sirkurstomta og i Pellygata. I tillegg har drosjeholdeplassen mellom Kirkegata og Kulåsgata igjen fått en ny rute.

Det er Sarpsborg kommune som har ansvaret for disse. Tommy Fredh ved Enhet kommunalteknikk i Sarpsborg kommune uttalte til Sarpsborg Arbeiderblad for halvannen uke siden at slikt hærverk koster kommunen dyrt og at det går utover andre kommunale oppgaver.

Politiet ønsker tips

– Når vi må bruke penger på å rydde opp i hærverk, så går det utover potten med penger som vi kunne brukt på andre prosjekter. Det koster enormt mye å reparere slike ødeleggelser, det er også unødvendig ressursbruk. Vi må jo få noen til å utføre den jobben, sa Fredh til Sarpsborg Arbeiderblad fredag 2. november.

Politiførstebetjent Niels Lund i Sarpsborg-politiet opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad at politiet har mottatt en rekke anmeldelser på denne type skadeverk de siste ukene, og at politiet etterforsker disse.

– Vi har så langt ingen mistenkte i saken, men dersom det er noen som sitter på tips eller opplysninger som kan føre politiet på sporet av den eller de som står bak skadeverket, ber vi disse om å ta kontakt med politiet, er Lunds klare oppfordring.