Politiet står uten spor etter «hundenapper»: – Jeg var helt sjokkert

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet er svært interessert i tips som kan føre til oppklaring av hundetyveriet på Hafslund hovedgård tirsdag kveld.

DEL

SISTE: Hundeieren er siktet for falsk forklaring.

Ved 18-tiden fikk politiet en svært spesiell melding fra en kvinne.

Kvinnen fortalte at hun hadde tatt bussen til Årum hvor hun bor og hoppet av bussen i Statsminister Torps vei ved Hafslund hovedgård, der hun skulle gå den siste delen av veien til fots til Borgenhaugen. Kvinnen hadde med seg to chihuahua-hunder, som begge gikk i bånd.

– Jeg skulle besøke min venninne som bor like i nærheten der, fortalte hun til SA onsdag kveld.

Før hun hadde gått på bussenskal hun ha blitt kontaktet av det hun oppfattet som to men i en mørk blå eller sort kassebil.

– Den ene sveivet ned ruten og spurte om retningen til Sarpsborg. Jeg forklarte ham dette, og de kjørte av gårde forteller hun. Hun mistenker at det var den samme bilen hun møtte rett utenfor hovedgården bare minutter senere.

– Ble revet ut av hendene mine

Tre til fire stoppesteder senere gikk kvinnen av bussen og skulle krysse Hafslund hovedgård.

– Jeg er veldig mørkeredd og gikk og pratet med hundene da jeg så en bil stå midt på plassen med lysene på. De blendet meg, men da jeg kom opp på siden av bilen så rev en kvinne opp sidedøren og røsket halsbåndet til hundene ut av hendene mine. De kjørte så fort av gårde at de ikke engang rakk å lukke igjen skyvedøren på siden av varebilen de kjørte, forteller hun videre.

Sjokkert

Igjen sto den sjokkerte hundeeieren.

– Jeg forsto virkelig ikke hva som hadde skjedd. Jeg ringte til venninnen min, og kom meg rakst dit. Da brøt jeg helt sammen, forteller hun.

Dagen derpå har vært en rar opplevelse for kvinnen og familien.

– Jeg og barna er helt sjokkert. Nå har vi akkurat sett det igjen på TV-nyhetene, så nå gråter jeg igjen, forteller hun.

Onsdag morgen anmeldte hun forholdet ved Sarpsborg politistasjon.

Verdt 40.000 kroner

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg politiet bekrefter at de har fått en anmeldelse på forholdet onsdag.

– I anmeldelsen framgår det at kvinnen og hundene gikk gjennom Hafslund hovedgård. Da de kom til den åpne plassen ved hovedinngangen på hovedgården, skal det ha stått en bil med lysene på som lyste mot henne. Da hun kom nærmere bilen, skal en kvinne ha hoppet ut av bilen og røsket til seg de to hundene. Her slutter alle spor i saken, sier krimsjefen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad onsdag ettermiddag.

Hundeeieren leverte inn anmeldelse på hundetyveriet tidligere på onsdagen, og hun har gitt en beskrivelse av gjerningskvinnen og bilen hun var med i. Kvinnen blir beskrevet å være rundt 30 år gammel, 175 centimeter lang med langt lyst hår og var iført en mørk hettejakke. Bilen som hun kom ut fra og som senere kjørte av gårde med både kvinnen og de to hundene,er beskrevet å være en stor og mørk kassebil av typen Hiace. Den skal ikke ha vinduer på siden, men skyvedører.

Ikke utsatt for vold eller trusler

– Kvinnen har også forklart at det stanset en bil hun mener kan ha vært den samme bilen da hun sto på bussholdeplassen på Årum og ventet på bussen en liten stund i forkant. I denne bilen satt det to menn som begge snakket norsk og som spurte henne om veien. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med mennene i denne bilen, sier krimsjefen.

Ovenfor SA legger kvinnen til at han som var i kontakt med henne virket å være norsk.

– Han hadde ikke noe antydning til å snakke gebrokkent, så jeg kan ikke si om de kan være fra utlandet, sier hun.

Det skal ikke ha vært vitner til selve hundenappingen inne på hovedgården, og Andersen opplyser at kvinnen ikke skal ha blitt utsatt for vold eller trusler fra kvinnen som røsket til seg de to hundene eller fra noen andre. Hun ble heller ikke skadet i forbindelse med hendelsen.

Han legger ikke skjul på at dette er en svært spesiell sak, og at politiet ser svært alvorlig på dette.

Ikke mistanke i noen retning

– Dette er en alvorlig sak. Vi har hatt flere saker der personer har blitt utsatt for veskenapping, men det er spesielt når man blir frastjålet sine kjæledyr på en slik måte, og ikke minst den måten det er blitt gjort på i dette tilfellet. Vi har ingen mistanke i noen bestemt retning, men håper at det finnes noen der ute som kan ha opplysninger i saken eller som kan ha gjort observasjoner av kvinnen og hundene og den beskrevne kassebilen, sier Kai Andersen.

Politiet vet foreløpig ikke hva de skal definere denne saken som. Om det er snakk om tyveri, ran eller kidnapping.

– Nei, hva slags straffebud dette går inn under er noe vi får komme tilbake til senere, men at det er en spesiell sak er det ingen tvil om, sier krimsjefen.

De to stjålne hundene er begge chip-merket. Den ene hunden er en fem år gammel tispe, langhåret med kremfarget pels. Den andre hunden er åtte måneder gammel, kortklipt og ned svart, brun og hvit pels.

Artikkeltags