Tenåringer ble banket opp og ranet av ungdomsgjeng på Brevik

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire tenåringer sitter nå i politiavhør etter at to tenåringer ble sparket og slått og fraranet sine eiendeler ved Sparta Amfi søndag kveld.

DEL

Hendelsen, som politiet etterforsker som et ran, skjedde mellom klokka 20.30 og 21.00 søndag kveld i nærheten av Sparta Amfi på Brevik.

Overnattet i arresten

– Vi har to fornærmede i saken, begge i 17-18-årsalderen. Etter det vi vet per nå, skal de involverte ungdommene ha avtalt å treffes på det aktuelle stedet. Da de møttes skal to av ungdommene ha blitt utsatt for slag og spark og ble frastjålet verdigjenstander de hadde med seg. Den ene av de to fornærmede ble sendt til behandling på legevakta, opplyser politiførstebetjent Niels Lund ved Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad tidlig mandag ettermiddag.

Takket være opplysninger og beskrivelser fra de fornærmede i saken, fattet politiet raskt mistanke om hvem gjerningsmennene var.

– Fire personer, en 18-åring og tre 17-åringer, ble raskt pågrepet i saken. 18-åringen ble også satt i arresten og har sittet natten over. De er siktet for ran, og politiet har startet med avhør av de siktede i saken, sier Lund ved 13-tiden mandag.

Utenlandsk opprinnelse

Alle de involverte i saken er av utenlandsk opprinnelse, og har ifølge politiførstebetjent Niels Lund kjennskap til hverandre fra tidligere.

Ingen av de to fornærmede skal ha blitt påført alvorlige skader i forbindelse med volden de ble utsatt for, men politiet etterforsker dette som en svært grov hendelse.

– Ettersom flere av de siktede i saken sitter i avhør mens vi snakker sammen, kan vi ikke si så mye mer om eventuelt erkjennelser fra noen av de siktede eller hva de har forklart, sier Niels Lund til Sarpsborg Arbeiderblad mandag ettermiddag.

Artikkeltags