To medlemmer fra naziorganisasjon fra Østfold siktet etter våpenbeslag

Kristiansand  20170729.
Høyreekstreme marsjerer i Kristiansand lørdag. Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald( i lys grønn jakke)
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Kristiansand 20170729. Høyreekstreme marsjerer i Kristiansand lørdag. Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald( i lys grønn jakke) Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto:

Av

Politiet avdekket en stor mengde våpen hos et samboerpar i Østfold. Våpenbeslaget ble gjort tre uker før paret deltok i nynazistmarsjen i Kristiansand i august.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Samboerparet, en mann (31) og en kvinne (30), regnes som viktige aktivister i den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen, skriver Filter. Under demonstrasjonen i Kristiansand gikk mannen mellom to fanebærere, mens kvinnen filmet demonstrasjonen.

De er begge siktet for brudd på våpenloven.

Politiet ransakte parets hus i Østfold etter at de to skal ha blitt stoppet i en bil i Telemark der politiet mistenkte ruskjøring og narkotikabesittelse. Politiet fant da store mengder våpen.

– Det var alt fra elektrosjokkvåpen og «softguns» til pistoler og gevær. Hovedvekten av våpnene var replikaer eller plomberte, men noen av skytevåpnene framstår som funksjonelle, sier politioverbetjent Thea Kaabbel i Øst politidistrikt til Filter Nyheter.

Det skal også ha bitt funnet ammunisjon i huset. Kaabbel vil ikke bekrefte de siktedes identitet, men PST har blitt informert om beslaget.

– Jeg kan bekrefte at PST rutinemessig er orientert om denne saken. Det er lokalt politi som må uttale seg om beslaget, men det er klart vi ser det som bekymringsfullt når personer tilknyttet et ekstremt miljø har tilgang på våpen, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken.

Paret har deltatt på flere demonstrasjoner i Sverige, og samlinger i Norge. 31-åringen er straffedømt flere ganger tidligere.

(©NTB)

Artikkeltags