Tyvebande kan være i Sarpsborg

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet utelukker ikke at det var mobile vinningskriminelle som slo til mot en bolig på Tindlund i helgen.

DEL

Like før klokka 17.30 lørdag kveld fikk politiet melding om et innbrudd i en bolig i Nye Tindlundvei.

Politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet opplyser at tyven(e) hadde tatt seg inn i boligen gjennom å bryte opp et vindu.

Kjent modus

Vel inne i huset, har den eller de som brøt seg inn gått grundig til verks og lukket opp det som er av dører og skuffer og kastet innholdet utover i huset.

– De har åpenbart vært ute etter lett omsettelig gjenstander som gull. Det er stjålet en del gull i form av smykker, opplyser Terje Bøe til Sarpsborg Arbeiderblad.

Denne modusen er godt kjent av politiet fra tidligere.

Kan ikke utelukke mvk-ere

– Huset ligger litt tilbaketrukket mot skogen og det er dårlig belysning. Også selve tyveriet, ved at de gjennomsøker det som er av skuffer og skap og det faktum at de har latt være å ta med gjenstander som TV-er, PC-er og annet verdifullt gods, og konsentrert seg om mindre gjenstander som gullsmykker, er et modus vi har sett hos mobile vinningskriminelle tidligere. Vi kan derfor ikke utelukke at det er mobile vinningskriminelle som er på ferde i vårt distrikt, sier Bøe.

Høysesong for boliginnbrudd

November og desember er høysesong for slike villainnbrudd og er en kriminalitetsform som har høy prioritet hos det lokale politiet. I forrige uke startet politiet med å dele ut flygerblader med gode tips om hvordan du kan redusere faren for å bli utsatt for slike tyverier i utsatte områder i Sarpsborg.

– Vi gjentar det vi har sagt så mange ganger tidligere; meld ifra dersom noen ser mistenkelig aktivitet, kjøretøy eller personer, sier Bøe.

Artikkeltags