Det forteller kommunikasjonsansvarlig Pål Marthinsen i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Politiets operasjonsledelse i Østfold fikk i dag, ca. klokken 06.30, en melding om pågående innbrudd i et hus i Moss sentrum. Det var vedkommende som bodde i huset som ringte politiet, og fortalte at en bevæpnet mann var i ferd med å bryte seg inn. Han var da sammen med sin ektefelle og deres barn, heter det.

Forduftet

Da politiet ankom mannens bolig var fant de boligen forlatt. Så var også mannens bil, og boligen bar preg av å ha blitt brutt opp. Politiet valgte på bakgrunn av dette å sende ut en varsling til de øvrige politidistriktene.

Klokken 07.10 fikk politiet i Oslo en melding fra Øst politidistrikt om å bistå i forbindelse med en frihetsberøvelse i Moss. Gjerningsmennene og fornærmede var da på vei til Oslo.

– Vi rykket ut med flere enheter og dekket opp innfartsveien, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i politiet i Oslo, til NTB.

Fikk kontakt på telefon

Videre opplyser Pedersen at de fikk kontakt med fornærmede på telefon. Fornærmede ble holdt motvillig inne i en bil, men var kommet ut og ble ivaretatt av politiet i Follo.

– Han hadde kommet seg fri og fått kontakt med noen tilfeldig vennligsinnede på Mastemyr og fikk varslet politiet. Vi var raskt på pletten og fikk kontroll på ham, sier Pedersen.

Politiet fikk også kontakt med mannens ektefelle og barn, som var kommet seg ut av boligen på egen hånd.

Politiet satte i verk en væpnet aksjon på Hauketo i Oslo, hvor de mistenkte at gjerningspersonene oppholdt seg, og både hunder og helikopter ble satt inn i søket etter de to gjerningsmennene.

– Grunnen til at det er en væpnet aksjon er at det skal ha vært truet med våpen i hendelsen i Moss, sier Pedersen

Etterforskes

Rett før klokken 10.00 opplyste politiet i Oslo til NTB at søket var avsluttet og gått over i en etterforskningsfase. Det er Øst politidistrikt som etterforsker saken videre.

– Saken etterforskes nå ved Felles Kriminalenhet i Østfold. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, og informasjon som samles inn gjennom etterforskningen brukes for å identifisere og lokalisere disse, opplyser Marthinsen.