Fyllekjører stakk av til fots etter kollisjon

Med nærmere 1,4 i promille dundret 29-åringen inn i en bil som sto og ventet på grønt lys. Nå må han i fengsel.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Nå er 29-åringen dømt til fengsel i 21 dager og til å betale 10.000 kroner i bot etter trafikkuhellet som skjedde i lyskrysset i Olav Haraldsons gate en tidlig ettermiddag i romjulen i fjor.

29-åringen erkjente straffskyld for å ha kjørt med promille og at han ikke var aktsom og varsom nok da han dundret inn i en bil som hadde stanset for rødt lys bakfra. Bilen som ble påkjørt ble såpass skadet at den måtte kondemneres.

Stakk av til fots

29-åringen erkjente imidlertid ikke straffskyld for å ha stukket fra stedet til fots i stedet for å skrive skademelding sammen med den andre sjåføren. Etter kollisjonen kjørte ble begge sjåførene enige om å kjøre ut av veibanen for å skrive skademeldinger. 29-åringen stanset sin bil et kvartal overfor og forlot stedet til fots uten å avklare dette med den andre sjåføren. Politiet ble tilkalt og 29-åringen ble pågrepet gående på vei hjem til seg selv i Sarpsborg sentrum.

29-åringen forklarte sin egen forsvinning fra ulykkesstedet med at han skulle gå hjem for å hente nødvendige ID-papirer for å kunne fylle ut skademelding. Retten mente han hadde overtrådt veitrafikklovgivningen, og dømte ham også for denne tiltaleposten.

Kalte politiet «jævla rasist»

Blodprøver som ble tatt av den domfelte en drøy time etter kollisjonen, viste at han hadde en promille på 1,39.

Dommen mot 29-åringen omfatter også flere forhold som han gjorde seg skyldig i en oktobernatt i fjor, der han var innblandet i en slåsskamp i gågata og hvor han nektet å oppgi sin personalia til politiet. Han er også dømt for å ha kalt en politimann «jævla rasist» i forbindelse med ordensforstyrrelsen han var involvert i.

I tillegg til fengsel og bot, idømte retten ham tap av førerretten for en periode på to år og fire måneder.

Artikkeltags