Tre menn tiltalt for Gatebil-vold – må i retten i november

Artikkelen er over 3 år gammel

To estlendere og en svenske er tiltalt for flere voldsepisoder på Rudskogen under sommerens Gatebil.

DEL

De tre er tiltalt for i fellesskap grovt å ha skadet en mann inne på campen natt til søndag 10. juli.

Mistet bevisstheten

Ifølge tiltalen skal de to estlenderne på 26 og 27 år og den 27 år gamle svensken uten foranledning dyttet, slått og sparket en mann, slik at offeret fikk skadet flere tenner og fikk et kutt i leppa som måtte sys med seks sting.

Den yngste estlenderen og svensken er også tiltalt for i fellesskap å ha slått en annen festivaldeltaker, slik at han mistet bevisstheten.

Svensken er også tiltalt for et tredje tilfelle av grov vold ved å ha slått en annen mann i hodet med en flaske, slik at fornærmede fikk et kutt ved øyebrynet som måtte sys med seks sting. Svensken er også tiltalt for å ha slått en fjerde fornærmet i hodet.

Sitter varetektsfengslet

De tre ble pågrepet kort tid etter hendelsene, og de ble alle varetektsfengslet. Svensken ble løslatt etter en uke i varetekt, mens de to estlenderne ble varetektsfengslet i fire uker og har siden blitt refengslet. Politiet har uttalt til SA at de tar sikte på å holde dem fengslet fram til hovedforhandlingen som nå er berammet i Sarpsborg tingrett i tidsrommet 22. til og med 24. november.

Rettssaken mot de voldstiltalte mennene skal ledes av sorenskriver Thor Linde. Politiadvokat Nils Vegard er aktor under rettssaken, mens de tre tiltalte møter sammen med sine forsvarere, Hilde Elisabeth Jæger, Jon Arild Resen-Fellie og Thor Anders Smith Hoen.

Artikkeltags