Da datteren døde, kjøpte mamma Lisa denne vakre engelen til gravstedet. Nå er den stjålet

ENGELEN ER BORTE: Siden 2012 har denne engelen pyntet gravstedet til Marianne Bjerke Blake. I dag morges oppdaget moren at den er borte. – Vær så snill og sett den tilbake, ber moren Lisa Bjerke som, er fortvilet og opprørt over tyveriet.

ENGELEN ER BORTE: Siden 2012 har denne engelen pyntet gravstedet til Marianne Bjerke Blake. I dag morges oppdaget moren at den er borte. – Vær så snill og sett den tilbake, ber moren Lisa Bjerke som, er fortvilet og opprørt over tyveriet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lisa Bjerke oppdaget tyveriet da hun skulle tenne lys ved gravstedet fredag formiddag.

DEL

– Jeg ble så utrolig lei meg, sier Lisa Bjerke til Sarpsborg Arbeiderblad.

Fortvilet mamma

SA skrev nylig om tyveri fra et gravsted på Tune kirkegård. Da ble en engel på gravstedet til Eva Groth Spydevolds ektemann stjålet.

De to gravstedene, som er blitt utsatt for tyveri, ligger ikke langt fra hverandre på kirkegården.

Lisa Bjerke er fortvilet over tyveriet. Hun mistet datteren, Marianne Bjerke Blake, i brystkreft 1. januar 2012.

En sorgtynget mor har lagt sin ære i å gi datteren et velstelt og vakkert gravsted. Ingenting er tilfeldig.

– For meg er det godt å gå til gravstedet, tenne lys og prate litt. Jeg har virkelig lagt hjertet mitt i at det skal være fint der. Like vakkert som hun var, sier hun.

Forsterker sorgen

Engelen ble kjøpt på et helt spesielt sted og har vært en viktig del av gravstedet siden 2012.

– Jeg får ikke kjøpt tilsvarende engel nå fem år etter. Nå ber jeg om at de som har tatt den, kan være så snille og sette den tilbake. Så lar vi det være med det. Det er på gravstedet til min datter at engelen hører hjemme. Ikke noe annet sted, sier hun.

Lisa Bjerke sliter, naturlig nok, fortsatt med en sterk sorg over tapet av datteren.

– Ingen som ikke har mistet et barn, kan forstå hvor vond denne sorgen er. Det skal man være glad for. Likevel må du forsøke å gjøre det beste ut av dagene. Når du da oppdager at noen har stjålet fra gravstedet, blir noe lagt til denne sorgen, sier hun.

Artikkeltags