Tørste tyver forsynte seg med årgangsvin

INNBRUDD: Tyvene som brøt seg inn på Tune prestegård, ble pågrepet av politiet torsdag ettermiddag.

INNBRUDD: Tyvene som brøt seg inn på Tune prestegård, ble pågrepet av politiet torsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

To menn i slutten av 20-årene, begge godt kjente av politiet i Sarpsborg, er pågrepet etter innbruddet i Tune prestegård natt til torsdag. En del av tyvegodset har kommet til rette. Resten ga tyvene en fest av den sjeldne sorten.

DEL

Bestill SA+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold!

Noen vil nok hevde at vin er vin. Det er nok korrekt med tanke på virkningen av den. Men smaksopplevelsen de to garvede vinningskriminelle hadde etter sitt grove tyveri på prestegården, var nok litt annerledes enn hva de er vant med etter inntak av ordinære polvarer. For mens Tune prestegårds eier, Kenneth Jensen, har fått igjen både verktøy og et par flasker vin, kan han se langt etter flere flasker med dyr årgangsvin.

– De er dessverre borte. Jeg får bare håpe tyvene og deres venner har satt pris på de edle dråpene, sier en lettere oppgitt innehaver.

Godt politiarbeid

Men etter den søte kløe kommer gjerne den sure svie. For de to «vinkjennerne» var veien mellom stettglass

og glattcelle kort. Akkurat det er Jensen takknemlig for.

– Politiet var raske og effektive. Tyvene er pågrepet og vi har fått tilbake mye av tyvegodset. Jeg er imponert over innsatsen deres, forklarer han.

Innbruddet har for øvrig ført til at det heretter skal bli vanskelig å ta seg inn på prestegården.

– Ja, vi bestemte oss umiddelbart for å skjerpe sikkerheten. I disse dager installerer vi blant annet kameraer rundt hele. I tillegg vil det bli gjort andre grep, forklarer Kenneth Jensen. Som synes det er trist at man ikke kan få ha ting i fred.

Torsdag ettermiddag

Da innbruddet ble oppdaget satt det lokale politiet prompte i gang med etterforskning.

– Vi nøstet i litt tråder og etter hvert førte sporene oss til to personer vi har god kjennskap til fra før. De ble pågrepet torsdag ettermiddag og har nå erkjent forholdet. De har også flere andre uoppklarte saker å svare for, forteller Kai Andersen, kriminalsjef ved Sarpsborg politistasjon.

Artikkeltags