Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 15.000 kroner hver

Artikkelen er over 4 år gammel

Musikktalentene Darya (26), Eirik (23) og Kristin (24) fikk årets SARPR-stipend.

– Veldig overraskende og veldig hyggelig! Jeg synes det er viktig at kunstnere i vår tid får støtte på denne måten, sier sopran Darya «Dasha» Katyba (26). Medprisvinner og tenor Eirik Grøtvedt (23) nikker.

For takket være en inntjening på 45.000 kroner fra jubileumsakevitten Sarpr, kunne tre glade prisvinnere motta hvert sitt diplom på 15.000 kroner på Borgarsyssel Museum mandag kveld. (Den tredje prisvinneren, Kristin Hammerseth, studerer i London og var ikke til stede.)

Til klassisk musikk

Initiativtakerne bak Sarpr-akevitten, Kai Brandstorp og Ole Hermann Huth, ønsket nemlig å gjøre noe for byens musikktalenter.

– Vi ville gi pengene til et kulturelt formål. Siden Ole Hermann er såpass sentral i det klassiske musikkmiljøet i Østfold, valgte vi å dele ut tre stipender til talenter som vil videreutvikle seg innen klassisk musikk, forteller Brandstorp.

Jubileumsakevitten ble lansert for ett år siden og kommer til å selges ut året 2016. Navnet Sarpr ble bestemt etter forslag fra byens innbyggere og var det norrøne navnet på Sarpefossen.

Vil erobre verden

– Dette er fryktelig gøy! Det er jo ikke så lett å leve av dette her. Jeg skal rett og slett bruke pengene til å bli enda bedre, sier Grøtvedt. Han går siste året på bachelor ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Begge to håper etter hvert å kunne leve av musikken – i en tøff bransje.

– Jeg drømmer om å etablere meg som en stor sangerinne, som samarbeider med flinke musikere over hele verden, røper Katyba. Og legger til:

– Det må være lov å si.

Utdelingen av diplomene på Wegnerbrakka ble avsluttet med en minikonsert av de to talentene som var til stede. Alle tre prisvinnerne kommer til å være solister under en større kulturaften og konsert i Sarpsborg Kirke sammen med Østfold Filharmoniske orkester 18. desember.

Prisvinnerne:

  • Darya Katyba (26) er sopran. Hun er fra Russland, har vokst opp i Ukraina og flyttet etter hvert til Norge og Østfold. Hun har blant annet bachelorgrad i utøvende klassisk musikk fra Norges Musikkhøgskole og master fra Universitetet i Agder.
  • Eirik Grøtvedt (23) er tenor. Han er fra Hafslundsøy og studerer ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.
  • Kristin Hammerseth (24) spiller fløyte. Hun har tidligere gått på musikkhøgskolen, men bor og studerer i øyeblikket master i London.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.