Sarpsborg teaterlag holdt første medlemsmøte

GODT HUMØR: Eivind Guldteig (fra høyre), Sigbrit Gjertsen, Ingunn Grøtvedt, Åsta Grøtvedt, Aileen Mi Hexeberg og Frank Vigart Eriksen.

GODT HUMØR: Eivind Guldteig (fra høyre), Sigbrit Gjertsen, Ingunn Grøtvedt, Åsta Grøtvedt, Aileen Mi Hexeberg og Frank Vigart Eriksen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag kveld holdt Sarpsborg teaterlag sitt første medlemsmøte på Hafslund ungdomsskole.

DEL

Møtet ble satt i gang av styreleder i interimsstyret, Ole-Martin Grav, der han ga medlemmene informasjon om det nyetablerte teaterlaget, deres visjon og veien videre.

Et fellesskap

Som SA tidligere har omtalt, har Sarpsborg teaterlag knyttet et godt samarbeid med «Olav den heldige 2018». Til sommeren er det premiere på familieforestillingen «Olav den Heldige og Ranes hemmelighet» i Landeparken, og samarbeidet ble naturligvis et sentralt tema torsdag kveld.

Styrelederen påpeker imidlertid at teaterlaget også skal være synlig utover det.

– Nå er hovedfokuset vårt Olav den heldige, men etter hvert har vi planer om å utvikle egne produksjoner og samarbeide med andre aktører, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi er et teaterfellesskap for interesserte som vil bidra med å bygge ut spel-tradisjonen i Sarpsborg, i all hovedsak i Landeparken, forteller Grav videre.

Han legger ikke skjul på at teaterlaget er interessert i alle som vil bidra, enten det er å lage mat, stå i kiosken, sy kostymer eller rigge scene.

– Målet er at vi skal ha stor innflytelse på teaterkulturen i Sarpsborg, derfor har vi brukt god tid på å bygge opp teaterlaget og å rekruttere medlemmer.

Bevare identiteten

Drøyt ti medlemmer hadde funnet veien til Hafslund ungdomsskole torsdag kveld, men styrelederen kunne likevel avsløre at det allerede er rundt 35–40 medlemmer på nåværende tidspunkt.

En av de fremmøtte var Frank Vigart Eriksen, bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne Sarpsborg. Han ble valgt som leder i teaterlagets valgkomité.

– Jeg tror det er viktig å vise litt interesse og prøve å inkludere politikerne litt også. Det handler om å bevare Olavs-identiteten i Sarpsborg, i tillegg til å løfte statusen som Olavs by, sier Eriksen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Noe styreleder Grav er enig i.

– Vi må være aktive mot befolkningen og politikerne, og prøve å innlede et godt samarbeid med kommunen. Det er helt essensielt for å lykkes, påpeker han.

Grav forteller at det første årsmøtet vil avholdes 2. mai og at alle som vil kan komme. Han understreker imidlertid at bare medlemmer vil ha stemmerett.

Artikkeltags