May-Linn (8) strålte på sin første kunstutstilling

May-Linn Schille (8) er ferdi med sitt første år som kunstelev på Kulturskolen, og synes det var gøy å delta på utstillingen der hun viste fram oppgavene hun har jobbet med i løpet av skoleåret.

May-Linn Schille (8) er ferdi med sitt første år som kunstelev på Kulturskolen, og synes det var gøy å delta på utstillingen der hun viste fram oppgavene hun har jobbet med i løpet av skoleåret. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I ettermiddag fikk kunstelevene ved Kulturskolen endelig vise fram kunstverkene de har laget i løpet av skoleåret.

DEL

Tradisjonen tro blir skoleåret for de 16 kunstelevene på Kulturskolen avsluttet med en egen utstilling i gangene på EPA.

Her fikk foreldre, besteforeldre søsken og annen familie muligheten til å se hva de kunstneriske barna har laget i løpet av skoleåret.

Tar med kunsten hjem

Saga Bjerkebekk åpnet avslutningsutstillingen med en flott framføring av den norske MGP-låten «Grab the moment» før de kunne ta de mange kunstverkene nærmere i øyesyn.

For åtte år gamle May-Linn Schille var dette en spesiell dag. Mange av de andre elevene har vært med på slike utstillinger tidligere. Men for 3. klassingen ved Sandbakken skole var dette hennes aller første utstilling, og hun viser avisens utsendte at hun har et svært produktivt år bak seg som kunstelev på Kulturskolen.

Saga  Bjerkebekk framførte "Grab the moment" da kunstelevene ved Kulturskolen mandag inviterte til utstilling.

Saga Bjerkebekk framførte "Grab the moment" da kunstelevene ved Kulturskolen mandag inviterte til utstilling. Foto:

– Jeg elsker å lage ting, gjentar hun flere ganger når hun snakker om oppgavene hun har jobbet med gjennom året og som hun nå kan ta med seg hjem.

May-Linn er klar på at hun er veldig glad i å tegne og male, og hun er fast bestemt på å bli kunstner.

Vil bli kunstner

– Jeg bestemte meg for å bli kunstner lenge før jeg begynte på Kulturskolen, sier hun.

Hun er kjempefornøyd med sitt første år som kunstelev, og er klar på at hun kommer tilbake når kunstelevene møtes igjen til høsten.

Lærer i visuelle kunstfag ved Kulturskolen, Katharina Olaj, er begeistret over den kreativiteten som de 16 kunstelevene har utvist gjennom skoleåret som nå er over.

– Vi har gjennom skoleåret jobbet mye med at elevene skal finne sitt eget uttrykk, og det har de gjort alle sammen. Det er kjempeflinke elever som har jobbet hardt og kreativt. Det har vært utrolig gøy og inspirerende å jobbe med så mange flinke barn, sier Olaj, som håper å se de fleste av dem igjen når sommerferien er over.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken