- Vi har fått aksept for vår bud, men kjøpekontrakten er ennå ikke undertegnet, opplyser Geir Skari til Sarpsborg Arbeiderblad.

Sykehuset Østfold har en stund ønsket å kvitte seg med eiendommen i Jelsnesveien  501. Salgsoppdraget ble i fjor gitt til megler Svein Eng i Borg Eiendomsmegling.

Helt tilfeldig

Geir Skari forteller at det var mer eller mindre ved en tilfeldighet eiendomsselskapet kom over Kolstad.

- Det skjedde i forbindelse med en eiendom på Hov i Land som vi kjøpte av Sykehuset Innlandet. Da fikk også kjennskap til Kolstad. Vi reiste ned og besiktiget den tidligere helseinstitusjonen.  En spennende eiendom som kan utvikles over tid. Derfor valgte vi å legge inn bud.

Sykehuset Østfold hadde en prisantydning på 7,4 millioner kroner, men det aksepterte budet fra Sol-Tun er på 5,6 millioner kroner.

Trenger oppgradering

Overlevering av eiendommen vil høyst sannsynlig skje neste måned.  Geir Skari tror det vil ta litt tid før den blir avklart hva bygningen skal brukes til. Dessuten vil det være behov for oppgradering.

- UDI har vist interesse for eiendommen vi kjøpte på Hov. Den kan være aktuell til å huse flyktninger. Jeg tviler om Kolstad er like aktuell. Slik bygningen står i dag e den lite egnet.

Etter at distriktspsykiatrisk senter flyttet ut i 2008, har sykehuset sett på hvordan bygningen alternativt kan brukes. Det ble konkludert med at den ikke passet inn i den framtidige sykehusstrukturen.Heller ikke Sarpsborg kommune hadde bruk for Kolstad.

Tomten er på 31 mål, mens selve bygget er på 3.800 kvadratmeter. Leilighetsbyggene og eneboligen som lå på eiendommene er allerede fradelt og solgt.

Hytte på Karlsøy

Bente Skari og hennes mann kjøpte for øvrig ei hytte på Søndre Karlsøy.  I fjor sommer. Eiendommen kostet 11,3 millioner kroner.

Den tidligere langrennsdronningen og familien blir hyttenabo med Susann Goksør Bjerkrheim

– Vi fant stedet som hadde alt vi drømte om både hva gjelder beliggenhet og selve hytta, sier Geir Skari til SA den gangen.

Hytta i Penebukta på Søndre Karlsøy kjøpte de av den kjente forretningsmannen Roar Antonsen fra Sarpsborg.