Gå til sidens hovedinnhold

Tormod Klemsdal gjester seniorklubben på Lande

Artikkelen er over 4 år gammel

Sarpsborgs 1000-årige historie blir viet oppmerksomhet under Lande Seniorklubbs formiddagstreff på torsdag.

For da kommer den pensjonerte universitetslektoren Tormod Klemsdal for å holde foredraget «Animasjonen om Borg».

– Da vi satte opp vårprogrammet for Lande Seniorklubb ved nyttår, hadde vi ikke spikret noe tema for torsdag 23. mars. Men så fikk vi en telefon fra Tormod Klemsdal som tilbød seg å komme og holde foredrag og vise biler, sier seniorgeneral Tor Minge til Sarpsborg Arbeiderblad.

Oppvokst i Østre bydel

Klemsdal er oppvokst i Østre bydel i Sarpsborg. Etter vanlig skolegang og militærtjeneste begynte han å jobbe på Universitetet på Blindern i Oslo i 1959, et arbeidsplass han ble værende på i 42 år fram til han gikk av med pensjon i 2007. Fagfeltet hans ved Geografisk Institutt var og er naturgeografi med vekt på landformer og naturmiljø og hans interessefelt kom til å omfatte naturmiljø som grunnlag for naturlandskapet og kulturlandskapet, med andre ord landskapet rundt oss.

– Østfolds og Sarpsborgs geografi, enten det har vært av natur eller kultur-/samfunnsgeografisk karakter, har hele tiden vært noe som har opptatt meg. Nå som pensjonist har særlig historie av forskjellig karakter blir mer interessant, sier Klemsdal, som selv etter mange år bosatt i Oslo er sterkt tilknyttet Sarpsborg.

Jubileumsåret

Han har ved flere anledninger vært i hjembyen for å holde foredrag. Og i jubileumsåret i fjor holdt han foredrag om blant annet Olav Digre/Olav Haraldsson/Olav den hellige, Animasjonen om Borg, Borgarsyssel museum med Olavshallen, 1000-årsjubileet/olsok 29. juli 2016, Metodistkirken og Helge B. Skånlund for seniorgruppa i Mortensrud kirke i hovedstaden. Det er dette foredraget han vil holde for Lande Seniorklubb på Lande bosenter nå på torsdag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.