Høstmarked ga gøy på landet

KOSTE SEG I SEPTEMBERSOL: Det var flere som brukte siste septemberdag på høstmarked i landlige omgivelser på Atelier Memo på Rokkeveien. Noen unnet seg også en kaffe og matbit ved kafèen i sola.

KOSTE SEG I SEPTEMBERSOL: Det var flere som brukte siste septemberdag på høstmarked i landlige omgivelser på Atelier Memo på Rokkeveien. Noen unnet seg også en kaffe og matbit ved kafèen i sola. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Atelier Memo på Rokkeveien inviterte besøkende på høstmarked med utstillere, gårdshandel, ponniridning, popcorn og strikketøy.

DEL

 – Det er andre året vi arrangerer høstmarked, og jeg ønsker at dette blir en årlig tradisjon. Vi ønsker å få liv i bygda og at folk skal komme ut på landet, opplyser Mette Olsen som driver Atelier Memo på Frydenlund Gård.

Med godværet på sin side og ulike tilbud for de besøkende, var det flere som fant veien til gården som ligger rett på grensa mellom Sarpsborg og Halden.

For et par år siden åpnet Mette Olsen galleri og gavebutikk i det gamle grisefjøset på gården, og det er i nettopp dette lokalet Atelier Memo holder til. På høstmarkedet var det mange som var innom.

GÅRDSHANDEL: Bak disken hjelper Lise Olsen (t.v) og Mette Olsen Kilde (t.h) kundene som er innom butikken på Atelier Memo.

GÅRDSHANDEL: Bak disken hjelper Lise Olsen (t.v) og Mette Olsen Kilde (t.h) kundene som er innom butikken på Atelier Memo. Foto:

Lokale gårdsvarer

Det var også flere utstillere på gården som stilte ut diverse kunst, håndarbeider, lopper og lokale matvarer fra omkringliggende gårder. I tillegg var det popcornsalg, ponniridning, og et kafèområde hvor de besøkende kunne ta en pust i naturskjønne omgivelser.

– De som stiller ut er fra området, og noen jeg kjenner som kommer fra Askim. Det har vært bra besøkt her, og besøkende kommer fra forskjellige steder, forteller Mette Olsen.

Alt trenger ikke å skje i byen

Nanny Weum

Nabo berømmer tiltaket

Nanny Weum er nærmeste nabo til Frydenlund gård, og hun er fornøyd med det Mette Olsen har fått til.

– Mette har slitt hardt for å få til dette, og det er flott å se at folk kommer, handler og koser seg her i dag. Jeg har vært en runde og sett, og skal handle litt nå.

Hun berømmer også tiltaket for nærområdet.

– Jeg har bodd her i alle år, og syns dette er et fint tiltak for at andre kan se åssen vi har det her på landet. Alt trenger ikke å skje i byen, smiler hun.

LOKALE VARER: Nærmeste nabo til Frydenlund gård, Nanny Weum, benytter høstmarkedet til å handle gårdsvarer i låven.

LOKALE VARER: Nærmeste nabo til Frydenlund gård, Nanny Weum, benytter høstmarkedet til å handle gårdsvarer i låven. Foto:

Artikkeltags