Byavisa Sarpsborg legges ned

Eierne av utgiverselskapet som gir ut Byavisa Sarpsborg og Byavisa Fredrikstad har meldt oppbud, og gratisavisene legges ned, bekrefter redaktør Tom Helgesen.

Eierne av utgiverselskapet som gir ut Byavisa Sarpsborg og Byavisa Fredrikstad har meldt oppbud, og gratisavisene legges ned, bekrefter redaktør Tom Helgesen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kommer ikke flere utgaver av gratisavisen Byavisa Sarpsborg i postkassene til sarpingene og folk i Fredrikstad.

DEL

– Fra å ha vært redaktører uten redaksjon, er Ole Christian Foss (Byavisa Fredrikstad) og jeg (Byavisa Sarpsborg) nå blitt redaktører uten avis. Eierne har meldt oppbud, og dørene er stengt. Da er det på tide å åpne noen nye, skrev mangeårig redaktør for Byavisa Sarpsborg, Tom Helgesen, på sin Facebook-profil tirsdag ettermiddag.

2,2 årsverk berørt

Overfor Sarpsborg Arbeiderblad bekrefter Helgesen at Byavisa Sarpsborg ikke lenger vil komme i postkassene til sarpingene.

– Eierne av utgiverselskapet Byavisa Østfold AS har meldt oppbud, noen som innebærer at Byavisa Sarpsborg og Byavisa Fredrikstad legges ned. Det er til sammen 2,2 årsverk som blir berørt av nedleggelsen, sier Helgesen, som startet gratisavisen under navnet Nedre Glomma Avis for litt over sju år siden.

For fem år siden ble avisen kjøpt opp av Byavisa. I disse årene har Helgesen vært redaktør for avisen som fram til sist nyttår kom ut ukentlig, men som da reduserte utgivelsesfrekvensen til rundt hver 14. dag. Avisen som kom ut i forrige uke blir dermed den siste utgivelsen.

Den neste utgaven skulle etter planen ha vært ute i postkassene i flere tusen Sarpsborg-hjem onsdag 10. mai. Denne avisen vil ikke bli produsert og utgitt.

Ikke overrasket

– Det er vemodig, men kommer ikke som noen stor overraskelse. Vi har over tid sett hvor dette har gått, men det er uansett en trist dag, sier Helgesen.

Byavisa-selskapet driver flere gratisaviser, blant annet i Moss. Denne avisen blir ikke berørt av nedleggelsen av selskapet Byavisa Østfold, opplyser Helgesen. Heller ikke flaggskipet Byavisa Drammen blir berørt av denne nedleggelsen.

– Da Byavisa kjøpte Nedre Glomma Avis for rundt fem år siden, ble det opprettet et selskap som heter Byavisa Østfold AS. Det er dette selskapet som nå har meldt oppbud, sier Tom Helgesen.

Artikkeltags