Gå til sidens hovedinnhold

Mor tiltalt for sønnens råkjøring

Artikkelen er over 5 år gammel

En mor fra Sarpsborg er tiltalt etter at tenåringssønnen hennes ga vel mye gass under øvelseskjøring.

I midten av mars må Sarpsborg-kvinnen i slutten av 40-årene møte i Moss tingrett, der hun er tiltalt for to overtredelser av veitrafikkloven etter en øvelseskjøring for 15 måneder siden.

160 kilometer i timen

Ifølge tiltalen var Sarpsborg-kvinnen og hennes da 16 år gamle sønn ute og øvelseskjørte i nordgående retning på E6, da bilen som sønnen kjørte ble målt i en hastighet av 160 kilometer i timen ved Halmstad i Rygge sent på kvelden fredag 21. november 2014.

Fartsgrensen på stedet var 110 kilometer i timen.

Sarpsborg-kvinnen er i tillegg til hastighetsovertredelsen også tiltalt for ikke å ha vært tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom idet hun under øvelseskjøringen lot sin sønn kjøre i en slik hastighet. I veitrafikkloven framgår det at øvelseskjøring ikke må være til fare eller unødig ulempe for annen trafikk.

Tap av førerretten

Ifølge tiltalen, som ble tatt ut rett etter nyttår, varslet påtalemyndigheten at det vil bli lagt ned påstand om tap av førerretten til Sarpsborg-kvinnen.

Rettssaken mot kvinnen finner sted i Moss tingrett 15. mars i år. Politiinspektør Knut Erik Evju er aktor, mens advokat Bård Vikanes er Sarpsborg-kvinnens forsvarer.