Blir størst i Skandinavia

SVENSKEHANDEL: Administrerende direktør Thorfinn Hansen er glad for at oppkjøpet av den svenske bedriften nylig gikk i orden.foto: jarl m. Andersen

SVENSKEHANDEL: Administrerende direktør Thorfinn Hansen er glad for at oppkjøpet av den svenske bedriften nylig gikk i orden.foto: jarl m. Andersen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sarpsborg-firmaet Infotjenester har kjøpt opp Sveriges største selskap innen rådgivning på skatt og lønn.

DEL

Administrerende direktør Thorfinn Hansen har fulgt dette firmaet i et par år nå. Han var en svært glad mann da kjøpet gikk i orden rett før helgen.
Hva Infotjenester har gitt for firmaet Tholin&Larsson, ønsker ikke Hansen å si noe om.

LES OGSÅ: Infotjenester får utvide på Grålum
– Summen er konfidensiell, sier direktøren til SA.
Med dette oppkjøpet, for øvrig det første utenfor Norge, blir Infotjenester Skandinavias største aktør innen abonnementsbasert rådgivning. For et par år siden opprettet riktignok Infotjenester en egen rådgivningsbedrift i nabolandet. Men dette selskapet er foreløpig bare i startfasen.

Godt rykte i Sverige

Mens Infotjenester i fjor omsatte for 200 millioner, havnet Tholin & Larsson på omtrent en tredjedel av denne omsetningen.

LES OGSÅ: Infotjenester kurser NHO
– Jeg har et veldig godt inntrykk av bedriften, som dessuten har et fantastisk renommé i Sverige. Derfor kommer vi også til å beholde navnet Tholin&Larsson. Jeg er for øvrig på vei til Göteborg for å møte de rundt 40 ansatte igjen nå i dag, opplyser Hansen.

Samme filosofi

Tholin&Larsson er en familiebedrift, som har eksistert siden 1970.
– Firmaet er basert på mange av de samme filosofiene som Infotjenester. Tholin&Larsson er den perfekte partner for oss, sier administrerende direktør.
Hansen antyder at Infotjenester ikke har nådd toppen ennå.

LES OGSÅ: Infotjenesters suksess blir lagt merke til
– Vi ser alltid etter gode muligheter til å vokse. Men vi vokter oss vel for å gjøre noe overilt. Infotjenester skal være lydhøre og lytte til markedet, og utvikle oss når det er nødvendig, sier direktøren til SA.
Hansen kommer fortsatt til å være administrerende direktør i Sarpsborg-bedriften, og blir ikke direkte involvert i den daglige driften i Göteborg-firmaet.

LES OGSÅ: Østfold Energi flytter til Grålum
 

Artikkeltags