Kjempesmell for Ole Andreas (58) fra Årum – har tapt milliarder

Super-forvalter: Ole Andreas Halvorsen driver sitt investeringsselskap Viking Global Investors Lp fra disse kontorlokalene i Conneticut i USA. Selskapet har også kontorer i London, New York og Hongkong.

Super-forvalter: Ole Andreas Halvorsen driver sitt investeringsselskap Viking Global Investors Lp fra disse kontorlokalene i Conneticut i USA. Selskapet har også kontorer i London, New York og Hongkong. Foto:

Ole Andreas Halvorsen (58) har gått på en real smell i det amerikanske finansmarkedet.

DEL

Under tittelen «Marinejegeren fra Østfold får juling på Wall Street», skriver Hegnar Online at den nå utflyttede Årum-mannen har gått på et papirtap på mellom 4,4 og 7,6 milliarder kroner!

58-åringen jobber med å investere i fond. Kapital har tidligere fortalt at Halvorsen forvalter rundt 25 milliarder dollar gjennom sitt hedgefond Viking Global Investors. Nå viser det seg, ifølge Hegnar Online, at Halvorsens fond ikke har vært like heldig med sin investering i konglomeratet General Electric (GE). Den siste tiden har GE fått juling på Wall Street, og ved børsslutt torsdag kveld sto aksjen i 8,05 dollar.

Les også: To sarpinger blant Norges rikeste

Økte formuen med seks milliarder på ett år

Snittkursen til Viking er ikke offentliggjort, men ut fra en best-case scenario hvor alle aksjene ble anskaffet til lavest mulig pris, vil tapet utgjøre omtrent 510 millioner dollar, tilsvarende 4,4 milliarder kroner. I et worst-case scenario, vil tapet utgjøre omtrent 877 millioner dollar, tilsvarende omtrent 7,59 milliarder kroner, skriver Hegnar Online.

Så sent som i september kunne FB fortelle at Ole Andreas Halvorsen hadde økt formuen sin med 6 milliarder på ett år.

Det var i Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste at Halvorsen ble trukket frem som nummer åtte på listen. Halvorsen, som er fra Sundløkka, står oppført med en formue på svindlende 31 milliarder kroner.

Halvorsen jobber med å investere i fond, og blir omtalt som Tigergutt fordi hans karrière tok fart da han begynte som forvalter i Tiger management. Selskapet skal, ifølge E24, være kjent for flere investeringer i norsk næringsliv – blant annet i Storebrand.

Mediesky

Halvorsen har bygget opp formuen sin i USA. Han er for mange ukjent, og grunnen til det kan være at han er ekstremt mediesky. Han avviser konsekvent å stille opp i avisintervjuer. I forbindelse med publiseringen av Kapitals liste har VG prøvd å få kontakt med ham, uten hell. I 2015 reiste VG til Halvorsens kontor i Connecticut for å prøve og få kontakt med ham. Heller ikke da ville han la seg intervjue.

Halvorsen har i mange år vært Norges stjerneskudd på Wall Street. Den tidligere norske marinejegeren grunnla Viking Global Investors i 1999. Allerede i 2001 ble han ført opp på Forbes' liste over eliten på Wall Street.

I dag har selskapet kontorer London, New York, Hongkong og Greenwich i Connecticut i USA, der Halvorsen i dag bor.

Artikkeltags