Erna prøvekjørte nytt eksporteventyr

PRØVEKJØRTE: Statsminister Erna Solberg fikk prøvekjøre postbilen Paxster da hun åpnet den nye linja som postbilen produseres på.

PRØVEKJØRTE: Statsminister Erna Solberg fikk prøvekjøre postbilen Paxster da hun åpnet den nye linja som postbilen produseres på. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det elektriske kjøretøyet Paxster utviklet i Sarpsborg er i ferd med å erobre verden. Industrieventyret har skapt 25 nye arbeidsplasser.

DEL

Bestill SA+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold!

– Jeg er mektig imponert og stolt over hva de har fått til her på Kampenes, sier statsminister Erna Solberg til Sarpsborg Arbeiderblad.

Sammen med næringsminister Monica Mæland åpnet hun onsdag en helt ny produksjonslinje i bilfabrikken på Kampenes.

Det ble også tid til  en omvisning, samt at begge to fikk prøvekjøre den unike eksportvaren fra Sarpsborg.

- Unna vei, her kommer jeg. Erna Solberg  fikk en gylden anledning til å sitte bak rattet på et kjøretøy, - noe hun normalt ikke gjør.

En statsminister i storform hadde gledet seg til å komme til Sarpsborg.

- Vi får mange henvendelser fra næringslivet. De fleste  må vi takke nei til. Denne gangen hadde jeg lyst tlil å bli bedre kjent med den nye bilen til Postman Pat, men hvor er plassen til den sorte katten, undret en humrende Erna Solberg.

Kapasitet til 1.000 biler

Den nye linjen som nå er klar, gjør det mulig å mangedoble produksjonen. I fjor ble det produsert 90 biler først og fremst for Posten Norge.

– Etter utvidelsen har vi en kapasitet på rundt 1.000 biler i året, opplyser administrerende direktør Lasse André Hansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

LYKKE TIL: Erna Solberg var raus med superlativene da hun ble vist rundt i den nye produksjonslinjen. Her viser administrerende direktør Lasse André Hansen statsministeren en av de nesten helt klare postbilene.

LYKKE TIL: Erna Solberg var raus med superlativene da hun ble vist rundt i den nye produksjonslinjen. Her viser administrerende direktør Lasse André Hansen statsministeren en av de nesten helt klare postbilene. Foto:

Han var ikke lite stolt over det storfine besøket. Samtidig kunne ledelsen fortelle om den internasjonale oppmerksomheten som Paxster har fått.

Den første store ordren er allerede på plass. Den er inngått med New Zealand Post, som for øvrig også var på plass på Kampenes.

– Avtalen er foreløpig på 70 millioner kroner over den periode på 12 måneder.

Men det stopper ikke med det. Paxster er å se i flere europeiske land. Administrerende direktør er spesielt spent på kontrakten med et stort, tysk mediekonsern.

– Også avisbransjen har oppdaget hvor effektivt det er å levere aviser og annen post med våre kjøretøy.

Utviklingen av Paxster har skjedd gjennom Loyds Industri AS. Prosjektet har vært svært krevende.

– Vi har brukt fire år på å utvikle en teknologi og et konsept som revolusjonerer næringen med hensyn til effektivitet, miljøet og ikke minst arbeidsmiljøet, påpeker Lasse André Hansen.

Opprettet eget selskap

I fjor ble selskapet Paxster opprettet. Produksjonen av kjøretøyet skjer i regi av dette selskapet, som også har Hansen som øverste sjef.

Med ny produksjonslinje og 25 nye ansatte i løpet av kort tid har ledelsen å gjøre bygningsmessige endringer. Virksomheten til Loyds er flyttet over til en annen eiendom på Kampenes eid av Trond Frigaard.

SNORKLIPPERE: Både statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland lot seg imponere over den nye bilfabrikken på Kampenes, som de åpnet i fellesskap.

SNORKLIPPERE: Både statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland lot seg imponere over den nye bilfabrikken på Kampenes, som de åpnet i fellesskap. Foto:

Artikkeltags