– Ingen store overraskelser

SOM VENTET: Rune Antonsen og Sigmund Vister  fikk et statsbudsjett som ventet. FOTO: PÅL VIKESLAND

SOM VENTET: Rune Antonsen og Sigmund Vister fikk et statsbudsjett som ventet. FOTO: PÅL VIKESLAND

Artikkelen er over 4 år gammel

Sarpsborg kommune får 106 millioner ekstra i frie inntekter. Men vinningen går fort opp i spinningen, ifølge økonomisjef Rune Antonsen.

DEL

– Det var forutsigbart. Det er ingen store overraskelser i verken den ene aller andre retningen, sier Antonsen i Sarpsborg kommune til SA.

Får 106 millioner mer

Regjeringen foreslår å øke kommunens samlete inntekter med 7, 3 milliarder kroner. Av disse er 4,7 milliarder samlete inntekter.

– Det vil gjøre kommunene i stand til å ruste opp på de områdene som er aller viktigst, barnehager, skoler og omsorgstjenester, sa finansminister Siv Jensen (Frp) under framlegget av statsbudsjettet.

Det var forutsigbart

Rune Antonsen, Økonomisjef i Sarpsborg kommune

For Sarpsborgs del betyr dette at kommunen får drøyt 106 millioner kroner mer å rutte med neste år. Det er en vekst på 4,1 prosent, noe som er noe under snittveksten på 4,3 prosent.

At Sarpsborg kommer noe dårligere ut henger sammen med velkjente kriterier som blant annet antall barn og eldre, og antall personer med høyere utdanning.

Barnevern og sosialhjelp

Og til tross for ekstramillionene, er det ingen stor begeistring å spore på rådhuset. Verken Antonsen eller kommunesjef samfunn, økonomi og kultur Sigmund Vister kan love betydelig opprustning av verken barnehager, skoler eller eldreomsorg, som finansministeren proklamerte.

Pengene vil hovedsakelig gå til å dekke utgifter tilknyttet pensjonskostnader og befolkningsvekst, forteller Antonsen.

Han peker også på at pengene må gå til å dekke utgifter tilknyttet kriterier som ikke tatt med i regjeringens utregninger.

– Vi har en vekst i blant annet barnevernsutgifter og sosialhjelpsutgifter, sier Antonsen.

Totalt betyr dette at Sarpsborg får 2,7 milliarder i frie inntekter neste år dersom forslaget til statsbudsjett går igjennom.

Artikkeltags