Gå til sidens hovedinnhold

Mohamed (18) fra Sarpsborg ble årets lærling

Artikkelen er over 5 år gammel

Mens han var på jobb, fikk Mohamed Abdirahman Moalin (18) beskjeden om at han hadde blitt kåret til årets lærling.

Det skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider.

18-åringen er fra Sarpsborg og er lærling i A.S. Betongbygg fra Grålum.

Nominert av bedriften

- Jeg ble overrasket, jeg tror kollegene er stolte nå, og det føles veldig bra å ha blitt kåret som årets lærling. For meg er det viktig å jobbe hardt, og prøve å passe inn, sier Mohamed, som kom til Norge fra Somalia for fem år siden.

Det var sarpefirmaet som selv nominerte Moalin til prisen.

«Han har lært seg norsk, og snakker det flytende. Han var utplassert fra Greåker videregående våren 2015. I denne tiden forsto vi raskt at han var interessert i å lære betongfaget. Han var en vi ønsket å ha med på laget, og ga ham tilbud om lærlingeplass fra august.

Han tar initiativ selv, og etter en kort innføring jobber han selvstendig og effektivt. Han er utrolig samvittighetsfull og hjelpsom, og alltid på jobb med godt humør. Han bidrar til et godt arbeidsmiljø i gruppa. Jobber ute i all slags vær, og han holder humøret oppe hos alle. Vi blir i godt humør av å jobbe sammen med ham!

Han tar faget lett. Han står på, og arbeidsinnsatsen er god. Han viser stor interesse, og er nysgjerrig på faget. Er ikke redd for å spørre og tilegne seg kunnskap. Han har et stort potensial til å bli en dyktig betongarbeider som vi kan ha glede av i mange år framover» heter det i nominasjonsforslaget, gjengitt på ostfoldfk.no.

- Møt opp!

Mohamed har også et klart tips til andre lærlinger:

- Det er viktig å møte opp og være interessert, sier han.

Kommentarer til denne saken