I åtte år på rad har Opplysningskontoret for frukt og grønt i samarbeid med bransjebladet Dagligvarehandelen og analyseselskapet Nielsen Norge arrangert norgesmesterskap for frukt- og grøntavdelinger i dagligvarebransjen.

Torsdag ble årets vinnere kåret. Til sammen deltok 3.800 forretninger, fordelt på fire klasser.I klassen «store supermarkeder» vant Rema 1000-forretningen på Amfi Borg.

Alltid på pallen

Det er tredje gang forretningen vinner en NM-tittel for frukt- og grøntavdelingen sin.

– I fjor ble vi nummer to og alle de andre årene har vi også vært på pallen. Det er virkelig helt unikt i bransjen, jubler kjøpmann Jon Christian Andersen, som er svært stolt av Irene Agnalt.

Hun har vært frukt- og grøntansvarlig i alle disse årene.

– Men vi samler ikke på andreplasser, altså. Du kan skrive at Irene er frukt- og grønts Petter Northug. Bare gull er godt nok, ler Andersen.

Selger mye grønt

Finalistene i norgesmesterskapet velges ut fra høyest salgsandel for frukt og grønt i forhold til butikkens totalomsetning. Deretter blir de nøye sjekket og vurdert av analyseselskapets representanter, som kommer på uanmeldt besøk.

– Så det holder ikke å ha en pen presentasjon av varene. Vår frukt- og grøntavdeling omsetter for 18 millioner kroner i året. Det utgjør 18 prosent av butikkens totalomsetning, noe som er en veldig høy andel, hevder kjøpmann Andersen.

Premien er blant annet en studietur til dagligvareforretninger i London.