Ompa, allsang og oktoberfest

GOD KOK: Det var god stemning og mange tilstede i teltet under årets oktoberfest på Sarpsborg torg.

GOD KOK: Det var god stemning og mange tilstede i teltet under årets oktoberfest på Sarpsborg torg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Oktoberfest har klart å feste grepet om sarpingene de siste årene, og på lørdag fylte igjen øl, svineknoker, ompamusikk og lederhosen teltet på Sarpsborg torg.

DEL

Arrangører for arrangementet er Skjeberg Øllag, Navestad IF og Kokkenes Mesterlaug Østfold. På scena sto Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle sammen og kveldens konferaniser Dag Solheim for underholdninga. Og fra scena ble det dratt i gang flere tyske drikkeviser og også norske allsanghits.

Noen er på oktoberfest for første gang, mens andre er mer rutinerte på opplegget. En av disse var Merete Lunde og Thomas Lunde.

Aldri opplevd noe bråk

– Vi har vært her hvert år. Vi har masse venner i Tyskland, og syns det er stas å få til noe sånt i Norge. Det er mye likt med de tyske arrangementene, og SØL har fått dette til veldig bra. Det som gleder meg mest er at vi aldri har opplevd noe bråk her, forteller Merete Lunde fornøyd.

TYSK STIL: Merete og Thomas Lunde deltar på oktoberfest hvert år, og har for anledningen staset seg opp i ekte tysk oktoberfestantrekk.

TYSK STIL: Merete og Thomas Lunde deltar på oktoberfest hvert år, og har for anledningen staset seg opp i ekte tysk oktoberfestantrekk. Foto:

Hva er det med oktoberfest som slår an?

– Det er vel det å få øl, å synge sammen og all den gode stemninga. Det er bare hyggelig her, smiler hun.

De var også blant de mange som hadde tydd til lederhosenstil, og den opplyse om at kostymene attpå til er ekte oktoberfestkostymer fra Tyskland.

Det er stor interesse, og allerede om sommeren begynte folk å spørre etter når billettene ble lagt ut.

Tov Vidar Lunde, ansvarlig for oktoberfesten

Blitt en tradisjon

– Det er flere og flere som kommer i oktoberfestklær. Jeg håper vi kommer til det punktet en dag hvor det blir uvanlig å komme uten kostyme, humrer Tor Vidar Lunde, ansvarlig for oktoberfesten.

Og ikke bare er det tysk stil over kostymene. Også dekorasjonene i teltet var autentisk oktoberfestdekorasjon fra Tyskland, kan Tor Vidar Lund legge til.

LAGDE FEST: Dag Solheim dro i gang flere allsanglåter fra scenen, godt akkompagnert av Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle.

LAGDE FEST: Dag Solheim dro i gang flere allsanglåter fra scenen, godt akkompagnert av Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle. Foto:

Det er andre året oktoberfesten bruker to telt, og i løpet av kvelden var det hele 500 glade besøkende i teltet. Dette er Lunde særdeles fornøyd med.

– Det kom også 500 besøkende i fjor, så vi er kjempefornøyde. Det er stor interesse, og allerede om sommeren begynte folk å spørre etter når billettene ble lagt ut.

Han er ikke i tvil om at oktoberfestsuksessen vil fortsette de neste åra i Sarpsborg:

– Dette er kommet for å bli, og er blitt en tradisjon i Sarpsborg. Vi har også noen faste som kommer fra Oslo forå være med på festen her, forteller han fornøyd.

Artikkeltags