SA møtte nylig flere bekymrete elever og foreldre som bor i området mellom Ullerøykrysset og Brandstorp – samt Åserød.

– Her er det livsfarlig

De fortvilte over at skolebussen kun kjørte inn til Ullerøy og ikke oppom Brandstorp for å hente ungdommene som går på videregående skole. Dermed måtte elevene gå 2,2 kilometer langs den sterkt trafikkerte Oldtidsveien til bussholdeplassen i Ullerøykrysset.

Henvendelser til Østfold Kollektivtrafikk hadde ikke ført fram. Reglene var klare. I dette tilfellet hadde ikke det offentlige ansvar for å sørge for skoleskyss til de videregående elevene.

– Denne veien er livsfarlig enten man er barn, ungdom eller voksen. Vi har ingen barn å miste, uttalte mamma Siv Mjølnerød til Sarpsborg Arbeiderblad i forrige uke.

Må gå til Ullerøykrysset

Olav Moe (KrF), leder i fylkets samferdselskomité tok turen til Brandstorp. Han pratet med foreldrene og så på forholdene - mens den en traileren etter den andre dundret forbi.

Og han konkluderte raskt med at han heller ikke ville sendt barna sine ut på en 2,2 kilometer gåtur langs Oldtidsveien.

– Reglene for skoleskyss for elever på videregående skole fanger ikke opp de vanskelige tilfellene. Det er for rigid, uttalte Moe til SA og varslet en gjennomgang av regelverket.

Roser dialogen

Etter at KrF-politikeren hadde møtt foreldrene, tok han kontakt med samferdselsavdelingen i Østfold fylkeskommune og spurte om det var mulig å finne en løsning.

– Deretter har Østfold Kollektivtrafikk og Nettbuss vært i dialog. Og den dialogen var tydeligvis både god og løsningsorientert. For nå er saken løst, sier fylkespolitikeren fornøyd.

Enkle løsninger

Løsningen er skolebussen som kjører inn til Ullerøy, nå også tar turen til Brandstorpkrysset og tar med seg ungdommene som bor langs denne strekningen.

– Noen ganger er det enklere enn andre å finne greie løsninger. Denne saken kunne løses uten at det krevde store kostnader, sier Olav Moe som er glad for at elever og foreldre nå slipper bekymring rundt skoleveien.

– Nå ble jeg lettet

Glad blir også pappa Bjørn Erik Larsen når Sarpsborg Arbeiderblad overbringer den gode nyheten om at sønnen og hans kamerater nå får et godt og trygt busstilbud.

– Dette høres veldig bra ut. Nå ble jeg veldig lettet, sier Larsen.

– Vi hadde håpet på en løsning, men hadde nok ikke trodd at det ville skje så raskt. Og vi er veldig fornøyde med en varig løsning som denne – heller det enn at elevene hadde fått et midlertidig taxi-tilbud.

Nå håper Bjørn Erik Larsen at dette busstilbudet blir permanent så ikke foreldrene må ta samme kampen også til neste skoleår.

– Vi er også veldig glade for at fylkespolitikeren Olav Moe engasjerte seg i denne saken, sier han.