Gå til sidens hovedinnhold

– Oppfølgingen er en stor utfordring

Artikkelen er over 6 år gammel

Oppfølgingen av barn i fosterhjem er krevende, men kommunen har tatt grep for å møte utfordringene, sier enhetsleder for barnevernstjenesten Britt Hege Engeset.

– Å følge opp barn i fosterhjem har i mange år vært en stor utfordring for hele barneverns-Norge, og også i Sarpsborg, sier hun til SA.

Hun erkjenner at tilbudet som har vært gitt fosterbarn ikke alltid har vært godt, men peker samtidig på at man lokalt har hatt en positiv utvikling hva gjelder denne typen oppfølging.

 

  • I 2012 kommenterte fylkesmannen at Sarpsborgs oppfølging av barn i fosterhjem fremdeles ikke var god nok, men at kommunen i større grad enn det foregående halvåret klarte å oppfylle lovkravet.
     
  • Barnevernets ressurser har økt betydelig over
     
  • Fra 1. januar 2015 iverksettes interne omorganiseringsgrep, hvor arbeid med barn under omsorg organiseres i egen avdeling, og hvor det blant annet opprettes egen veiledningsgruppe for biologiske foreldre og fosterforeldre. Et årsverk settes av til veiledning.


– Vi har en positiv utvikling på dette feltet. Så betyr ikke det at utfordringene forsvinner, men vi gjør hele tiden vårt beste for å komme dem i møte, sier Engeset til SA.

Hun ønsker ikke å kommentere det øvrige innholdet i Tømmerås' innlegg.

Kommentarer til denne saken