Opptatt av ansattes ve og vel

OMSTILLING: Hans Kristian Ek håper det følger med omstillingsmidler til politireformen.

OMSTILLING: Hans Kristian Ek håper det følger med omstillingsmidler til politireformen.

Artikkelen er over 5 år gammel

En ny politireform bidrar selvsagt til å skape en del usikkerhet blant de ansatte i Østfold-politiet.

DEL

Politiets Fellesforbund i Østfold er foreløpig ikke så opptatt av lokaliseringsdebatten når det gjelder det nye politidistriktet Øst.

– I første omgang er vi mest opptatt av de ansattes ve og vel. Vi håper også at det følger med omstillingsmidler til denne reformen, sier nestleder Hans-Kristian Ek i Politiets Fellesforbund.

Han er ikke overrasket over at det er nettopp de tre politidistriktene som nå skal bli til ett stort distrikt.

– Dette kommer ikke overraskende på oss som jobber i politiet, og vi har allerede snakket sammen på tvers av fagforeninger og har funnet ut at vi er ansatte som tenker ganske likt og ikke er så forskjellige fra hverandre, både som mennesker og måter å jobbe på. Det er klart at en slik reform bidrar til å skape en del usikkerhet for flere av våre medlemmer. Det vil jo få konsekvenser i hverdagen for dem som jobber på operasjonssentralen dersom de må starte med å pendle til Ski eller til Romerike når de skal på jobb. Det sier seg selv at disse kan få utfordringer i den praktiske hverdagen, sier Ek.

– Vi står utvilsomt foran noen spennende måneder, og vi i Politiets Fellesforbund tar for gitt at vi får være med på og bestemme innholdet i det nye politidistriktet, sier nestleder Hans Kristian Ek i PFØ.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken