Feilen som har rammet Østfoldbanen i store deler av august er funnet og reparert

Av
DEL

Feilen ved Bækkelaget som har ført til innstilte tog og forsinkelser på Østfoldbanen, er funnet og utbedret.

Siden sommerens arbeid på Østfoldbanen ble ferdig i starten av august, har det vært en feil ved Bækkelaget. Problemet ble oppdaget 5. august. Nå er feilen funnet og rette, opplyser Bane Nor i en pressemelding fredag.

– Det viser seg å være flere årsaker til at denne feilen oppsto, og nå er vi veldig glade for at vi har fått utbedre disse og at de reisende får kjørt tog som normalt igjen, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør Infrastruktur i Bane Nor.

Hver tredje avgang forsinket

Tall fra Bane Nor viser at så mye som hver tredje avgang har vært forsinket mellom Halden og Oslo S siden arbeidene på Østfoldbanen ble avsluttet. Nesten fem prosent av avgangene ble kansellert.

Verst har det gått ut over avgangene klokken 06:03 og 06:23. Her har halvparten av avgangene vært forsinket, og syv prosent av avgangene klokken 06:23 har vært avlyst.

– Det er altfor mye. Vi sliter med enkeltsporet drift mellom Bekkelaget og Oslo S, så det er ikke uventet at vi har dårlig punktlighet, sier pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby til NRK.

Artikkeltags