Arrangerer påskeaktiviteter i Landeparken skjærtorsdag

Marthe Jonassen i Rødt Sarpsborg og omegn gleder seg til å ønske barnefamilier velkommen til gratis aktivitetsdag i Landeparken på skjærtorsdag. Her vil de besøkende også få servert grillpølser, drikke og muffins.

Marthe Jonassen i Rødt Sarpsborg og omegn gleder seg til å ønske barnefamilier velkommen til gratis aktivitetsdag i Landeparken på skjærtorsdag. Her vil de besøkende også få servert grillpølser, drikke og muffins. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Partiet Rødt sørger for en aktiv dag for både store og små i Landeparken skjærtorsdag.

DEL

Påsken er for mange en aktiv høytid, det være seg om man er på påskefjellet eller i utlandet. Men det er også mange som tilbringer påsken i Sarpsborg, som jo også byr på mange spennende muligheter i påsken som nå står for tur.

Men det er ikke alle barnefamilier i Sarpsborg som har økonomi som tillater utskeielser selv om det er ferietid. Akkurat det ønsker Rødt Sarpsborg og omegn å gjøre noe med denne påsken.

Skjærtorsdag arrangerer det aktivitetsdag, der de vil servere pølser, drikke til barna, kaffe og muffins til både barn og voksne – og det er selvsagt helt gratis og et tilbud til alle.

Sponses med mat og drikke

– Det er veldig mange barn i Sarpsborg som lever med en økonomi som ikke tillater utskeielser, og for disse kan for eksempel høytider som påsken være en utfordring. Det er utfordrende for de voksne som ønsker å gi sine barn hyggelige opplevelser på linje med de andre barna de omgås, og det er utfordrende for barna selv som møter på skolen uten å kunne bidra i de andre barnas diskusjoner om hva påsken vil bringe for dem. Vi i Rødt Sarpsborg og omegn er opptatt av å vise vår politikk gjennom handling, og ikke bare ord. Vi arrangerer derfor en aktivitetsdag i Landeparken på skjærtorsdag, der voksne og barn kan møtes for lek og hyggelig samvær, uten å betale noe for det. Vi vil servere kaffe og drikke til barna, samt pølser med brød og litt annet smått og godt. For å få til dette er vi også i kontakt med diverse matbutikker for å høre om de kan være interessert i å sponse oss med noe matvarer. Vi har fått positive tilbakemeldinger på dette fra Nortura og Rema 1000 på Tunejordet og er blant annet i kontakt med Coop Extra. Dersom det er noen andre som ønsker å bidra, er det bare å ta kontakt, sier Marthe Jonassen, som er styremedlem og kvinnepolitisk ansvarlig i Rødt Sarpsborg og omegn.

– Ikke en vervekampanje

Aktivitetsdagen starter klokka 12.00, og vil ifølge Jonassen pågå så lenge barna og de voksne ønsker å delta. Hun forteller at barna vil bli holdt i aktivitet under dagen, mens de voksne i den forbindelse får anledning til å snakke sammen og kose seg med både kaffe og muffins.

– Vi kommer til å holde grillene varme gjennom dagen, og vi byr på pølser og brød. Men dersom det er noen som ønsker å ta med seg sin egen grillmat, så kan de selvsagt gjøre det. Det kan også være lurt å ta med sitteunderlag og eventuelt campingstol. Dette kommer til å bli en fin dag, og forhåpentligvis kan dette bli en tradisjon, sier Marthe Jonassen og understreker at arrangementet ikke skal ha politisk innhold, annet enn at det er partimedlemmer som er med og arrangerer denne aktivitetsdagen.

– Vi vil selvsagt være tilgjengelig hvis noen har spørsmål, eller tilbakemeldinger til oss, men dette skal ikke på noen måte være en vervekampanje. Vi ønsker å nå ut til sarpinger av alle slag, uansett livssituasjon, trostilhørighet eller økonomiske ressurser. Rett og slett fordi vi ønsker å tilby en dag med lek og moro for de små, og en plattform for å møtes for de voksne, enten de er alene eller i en familie, sier hun.

Artikkeltags