60 fots luksusbåt til bunns igjen

Båten ligger på bunnen i dokka utenfor FMV. Bildet er tatt for over en uke siden.

Båten ligger på bunnen i dokka utenfor FMV. Bildet er tatt for over en uke siden. Foto:

Her ligger den over 60 fot store båten på bunnen i dokka utenfor Jotnes eiendom på FMV.

DEL

To menn fra Sarpsborg er tidligere dømt for å ha senket denne luksusbåten. Nå ligger den igjen på bunn.

Fredriksstad Blad har i løpet av den siste uka fått flere tips om båten som ligger under vann i dokka utenfor Jotne på FMV. Avisen har vært i kontakt med både politi og brannvesenet om saken, men ingen av etatene har loggført hendelsen.

En av tipserne FB har snakket med har uttrykt bekymring for om båten lekker drivstoff eller olje.

– Det ligger tynt dieselflak fra båten og ut i vesterelva, mente tipseren som kontaktet FB søndag.

Båten skal ha sunket for over en uke siden, og ifølge Jotne – som eier kaia der båten har ligget – har båten blitt forsøkt hevet. Nå skal det gjøres et nytt forsøk.

– Det er ikke noe å bekymre seg for. Den er forsøkt hevet én gang, men da var kranen for liten. Men det skal gjøres et nytt forsøk nå snart, sier Cato Nygren hos Jotne.

Ifølge Nygren har båten sunket på grunn av en ødelagt ventil.

Nygren fortalte at han var på vei inn i et møte da FB var i kontakt med ham, og at han ikke hadde tid til å snakke noe mer med avisen.

– Jeg har ikke tid nå, svarte han da FB spurte om hvem som eier båten.

Fredriksstad Blad har også vært i kontakt med havnekaptein Per Kristian Johansen hos Borg Havn.

– Vi har fått tips om hendelsen, men vi er blitt fortalt at brannvesenet har vært der ute, og at det ble konkludert med at båten ikke lekker, sier han.

Kilder FB har vært i kontakt med sier til avisen at båten er den samme som flere ganger tidligere har vært omtalt. I 2010 sank den under slep mellom Sverige og Nordre Sandøy. De daværende eierne ble først dømt for forsikringssvindel i tingretten, men anket og ble deretter frikjent i Borgarting lagmannsrett. Men etterforskerne hos forsikringsselskapet var så skråsikre på at båten var senket med vilje at de valgte å bruke store summer på å heve båten fra 107 meters dyp.

Der fant man bevisene som retten omsider fant gode nok til å dømme den daværende eieren og hans kamerat. Ved andre gangs behandling i lagmannsretten ble derfor de to dømt til ti måneder ubetinget fengsel hver.

Båten skal siden ha blitt solgt videre flere ganger. Nå har den altså havnet på havets bunn igjen.

Artikkeltags