Utvider trolig siktelsen i oppdiktet hundetyvsak

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet utelukker ikke at siktelsen mot kvinnen som i forrige uke innga falsk anmeldelse på at hun hadde blitt fraranet to hunder på Hafslund hovedgård kan bli utvidet til også å gjelde brudd på dyrevelferdsloven.

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet utelukker ikke at siktelsen mot kvinnen som i forrige uke innga falsk anmeldelse på at hun hadde blitt fraranet to hunder på Hafslund hovedgård kan bli utvidet til også å gjelde brudd på dyrevelferdsloven. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet utelukker ikke at siktelsen mot kvinnen som i forrige uke hevdet at hun nærmest hadde blitt fraranet to hunder på Hafslund kan bli utvidet.

DEL

Tirsdag kveld i forrige uke meldte en kvinne at hun hadde blitt frastjålet to chihuahua-hunder mens hun gikk gjennom Hafslund hovedgård.

Ble konfrontert av politiet

Den angivelige hundenappingen ble politianmeldt onsdag i forrige uke, og politiet satte inn store ressurser i saken. Men politiet fant også flere hull i kvinnens forklaring om hva som hadde skjedd, og etter å ha blitt konfrontert med dette fra politiets side, tilsto kvinnen at det påståtte hundetyveriet ikke hadde funnet sted.

Hun ble deretter siktet for å ha inngitt en falsk politianmeldelse og for å ha forklart seg falsk for politiet.

Hadde flere hunder hjemme

– Status er nå den at saken som gjelder tyveri av de to hundene er henlagt som intet straffbart forhold, og at kvinnen er siktet for å ha inngitt falsk politianmeldelse og for falsk forklaring. Vi utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet til også å gjelde overtredelse av dyrevelferdsloven, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han bekrefter at politiet og Mattilsynet i kjølvannet av siktelsen har vært hjemme hos den siktede kvinnen og avdekket forhold som kan være i strid med dyrevelferdsloven. Kvinnen hadde flere hunder hjemme hos seg da politiet og Mattilsynet kom på døren.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj om hva som er avdekket, annet enn at vi følger opp det vi mener kan være mangelfull oppfølging og tilsyn av dyr. Vi venter nå en tilbakemelding på dette fra Mattilsynet, sier krimsjefen.

Krimsjefen bekrefter overfor Sarpsborg Arbeiderblad at politiet har god kjennskap til den siktede kvinnen fra tidligere saker, uten at han ønsker å gå nærmere inn på hva slags saker det dreier seg om.

Artikkeltags