Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker mistenkelig babydødsfall i Østre bydel

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har iverksatt full etterforskning etter at en fire måneder gammel baby ble funnet død i en leilighet i østre bydel torsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker et mistenkelig dødsfall etter at et spedbarn ble funnet død i en leilighet i Sarpsborg sentrum i går, opplyser krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad fredag formiddag.

Etterforskes for fullt

Flere polititjenestemenn var torsdag kveld i full gang med å gjøre undersøkelser på adressen i østre bydel, der barnet skal ha blitt funnet død. Torsdag kveld opplyste politiet at de etterforsket dødsfallet rutinemessig og saken da ikke hadde status som et mistenkelig dødsfall.

Krimsjef Kai Andersen bekrefter at politiet har jobbet med saken hele torsdag kveld og natt til i dag, og at de nå anser dødsfallet for å være mistenkelig.

– Kan du si noe om bakgrunnen for at politiet mener dødsfallet er å anse som mistenkelig?

– Nei, dette er noe vi ikke ønsker å opplyse om på nåværende tidspunkt.

Kai Andersen opplyser at det fire måneder gamle spedbarnet vil bli obdusert.

Obduseres tidligst mandag

– Politiet har iverksatt en bred etterforskning med tjenestemenn fra Sarpsborg politistasjon og tjenestemenn fra Felles kriminalenhet (FKE) for å søke og avdekke omstendighetene rundt dødsfallet. Vi avventer også svarene fra de rettsmedisinske undersøkelsene. En obduksjon av avdøde vil ikke skje før på mandag, sier Kai Andersen til SA.

Andersen opplyser også at ingen personer er siktet i saken.

– Hvem var det som meldte ifra om dødsfallet?

– Dette er omstendigheter vi ikke ønsker å gå inn på nå. Vi etterforsker saken for fullt, og jeg ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer enn de jeg allerede har gitt, sier Andersen.