Lastebilsjåfør fikk 8.000 kroner i forelegg etter bilskyving på E6

Lastebilsjåføren som søndag kveld skal ha dyttet en personbil over en strekning på halvannen kilometer på E6 søndag kveld, har vedtatt et forelegg på 8.000 kroner for overtredelse av veitrafikkloven. Den ukrainske sjåførens førerkort er også beslaglagt.

Lastebilsjåføren som søndag kveld skal ha dyttet en personbil over en strekning på halvannen kilometer på E6 søndag kveld, har vedtatt et forelegg på 8.000 kroner for overtredelse av veitrafikkloven. Den ukrainske sjåførens førerkort er også beslaglagt. Foto:

Ukraineren i slutten av 40-årene har vedtatt et forelegg for uaktsomhet etter det dramatiske trafikkuhellet på E6 søndag kveld der en personbil ble skjøvet i halvannen kilometer.

DEL

Sjåføren satt utover mandag ettermiddag i avhør på politihuset i Sarpsborg etter den dramatiske hendelsen som skjedde på E6 før Eidettunnelen i sørgående retning like etter klokka 21.00 søndag kveld.

Så ikke bilen i dødsonen

– Sjåføren har erkjent at han ikke så bilen i dødsonen i forbindelse med at han skiftet felt, og dermed ikke overholdt vikeplikten. Han er ilagt et forelegg på 8.000 kroner og har vedtatt dette. Han ble dimittert etter avhør, og politiet har beslaglagt hans førerkort. Vi har en grei oversikt over hendelsesforløpet og har et klart inntrykk av hva som skjedde, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet har blant annet gått gjennom en video av den dramatiske hendelsen der personbilen ble sittende fast i fronten på det tune kjøretøyet og deretter ble skjøvet over en lengre strekning på motorveien.

Det at sjåføren har vedtatt forelegget, innebærer at han erkjenner straffskyld for å overtrådt veitrafikklovens bestemmelser om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Får oppfølging

Krimsjefen sier at de nå bruker tid på å følge opp kvinnen som var sjåfør i personbilen som skal ha blitt skjøvet av vogntoget i en halvannen kilometer på E6 før ferden stanset ved tunnelåpningen. Med seg i bilen hadde hun med seg en to år gammel jente.

– Ingen av personene i bilen ble alvorlig skadet, men kvinnen er selvsagt svært oppskaket etter hendelsen og får nå oppfølging fra politiet og helsevesenet.

Etter hendelsen ble den ukrainske sjåføren i slutten av 40-årene pågrepet og tatt med for å avgi en utvidet prøve med tanke på rus, og deretter satt i politiarresten på Grålum, men krimsjef Andersen understreker at det ikke er mistanke om at han kjørte i ruspåvirket tilstand.

Artikkeltags