Gå til sidens hovedinnhold

Sarpsborg-mann (33) omkom i sentrumsulykken

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var en 33 år gammel Sarpsborg-mann som omkom i singleulykken i Olav Haraldssons gate natt til 1. pinsedag.

Det bekrefter krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet tidlig tirsdag ettermiddag.

  • Les også: Dødsulykke i Sarpsborg

Politiet har iverksatt etterforskning av ulykken, som ble meldt til politiet klokka 03.30 natt til søndag.

Krimsjef Andersen opplyser at kun ulykkesbilen var involvert. Bilen skal ifølge politiets opplysninger ha holdt svært høy fart i forkant av utforkjøringen, som resulterte i at bilen kjørte inn i en stolpe og noen trær langs veien. En politipatrulje som var i nærheten var på ulykkesstedet bare noen sekunder etter kollisjonen og fikk varslet de øvrige nødetatene.

Ble erklært død i Oslo

Den omkomne 33-åringen ble funnet i noen busker like ved ulykkesstedet. Han fikk behandling av ambulansepersonell på stedet og ble senere fraktet til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse, der han ble erklært død. Politiet gjorde også søk i området for å finne ut om det var flere personer med i ulykkesbilen, uten å gjøre ytterligere funn.

 

- Etterforskningen så langt viser at det er snakk om en enslig bil med den forulykkede som har kjørt av veien. Vi etterforsker saken videre i samarbeid med ulykkesgruppa i Statens vegvesen, sier Andersen.

Har tatt prøver

Han opplyser at den omkomne vil bli obdusert. Politiet har også tatt prøver med tanke på å få svar om det er rus med i bildet.

- Når vi etterforsker slike alvorlige ulykker er det vanlig prosedyre å ta prøver med tanke på eventuelt rus, sier Andersen.

Politiet ønsker ikke å frigjøre navnet på den omkomne Sarpsborg-mannen.

- Vi må forsikre oss om at alle pårørende er varslet før navnet blir frigitt, sier krimsjef Kai Andersen.

Bildeserie

BILDER: Dødsulykke i sentrum