Politiansatt overfalt og ranet

Interessert i tips: Politiet ønsker seg tips etter et overfallsran som hendte her, i Aarslands gate, fredag morgen.

Interessert i tips: Politiet ønsker seg tips etter et overfallsran som hendte her, i Aarslands gate, fredag morgen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet er interessert i tips etter et brutalt personran i Sarpsborg sentrum fredag morgen.

DEL

En kvinne i 50-årene som er ansatt ved Sarpsborg politistasjon ble fredag morgen fraranet sin veske med innhold.

– Kvinnen gikk av toget på Sarpsborg jernbanestasjon klokka 07.36 og gikk oppover Aarslandsgate. På høyde ved inngangen til bowlingsenteret i Sefa-bygningen ble hun uten forvarsel overfalt og utsatt for vold, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til sa.no fredag formiddag.

Kvelertak

– Gjerningspersonen la armen rundt halsen på fornermede og dro henne ned i bakken, forklarer Andersen.

Politiet ser svært alvorlig på denne hendelsen, og etterforsker det som et personran og legemsfornærmelse.

– Hun ble ikke fysisk skadet, opplyser Andersen.

Ønsker tips og observasjoner

Politiet er nå svært interessert i tips og observasjoner som kan han blitt gjort av andre personer i dette området fredag morgen.

– Det var mørkt da dette ranet ble begått og fornærmede har ikke klart å gi en god beskrivelse av den eller de som sto bak overfallet. Hun har forklart at hun rett forut for overfallet hørte noe som tydet på at en eller flere personer løp og at hun rett etter dette ble utsatt for vold. Hun skrek høyt da dette skjedde, og politiet er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha hørt hennes skrik eller sett noe av hendelsesforløpet. Fornærmede har forklart at hun før overfallet observerte tre gutter eller menn i området. Disse personene er vi svært interessert i å komme i kontakt med, sier krimsjef Andersen.

– Det er tre til fire gutter det er snakk om av utenlandsk oppbrinnelse som gikk på tvers forbi kvinnen, rett førut for hendelsen, forteller krimsjef Andersen, som samtidig understreker at disse ikke nødvendigvis har noe med med overfallet å gjøre.

Fant kort

Ut på formiddagen fredag fant politiet deler av innholdet fra kvinnens veske utenfor en campingvogn i Oscars gate i Sarpsborg sentrum. Det er også funnet en del bankkort utenfor Fritjofs gate borettslag. Kvinnens lommebok og mobiltelefon hadde var tidlig fredag ettermiddag ikke kommet til rette.

– Politiet er svært interessert i tips fra personer som kan ha sett noe i forbindelse med at kortene ble dumpet ved Fritjofs gate borettslag, sier Kai Andersen.

Politiet visste ved 12-tiden fredag ikke om det er en eller flere gjerningsmenn som sto bak overfallet. Ei heller har de opplysninger om hvorvidt gjerningsmannen eller -mennene var maskert under det brutale overfallet.

Artikkeltags