Politiet tror nå at kvinnen som for en uke siden ble fraranet sin veske i Aarslands gate, ble utsatt for en ransgjeng på mellom tre og fem personer av utenlandsk opprinnelse. Det var like etter klokka 07.30 fredag i forrige uke kvinnen ble ranet etter at hun hadde gått av toget på Sarpsborg stasjon og gikk til fots mot sin arbeidsplass på Sarpsborg politistasjon. Kvinne ble angrepet bakfra og presset ned i bakken med et kvelertak.

Ber om hjelp

Nå håper politiet på publikums hjelp for å få et gjennombrudd i den alvorlige saken.

LES OGSÅ: Politiansatt overfalt og ranet

- Vi har gjort en del etterforskningskritt de siste dagene, og har nå et bedre bilde av hva som skjedde, opplyser leder for operativt etterforskningsavsnitt ved Sarpsborg politistasjon, Terje Bøe, til SA.

Rett før fornærmede ble ranet, observerte hun 3-5 unge personer av utenlandsk opprinnelse foran seg. Fornærmede gikk av toget langs nordsiden, altså kortsiden, av stasjonsbygningen. Derfra gikk hun videre til gangfeltet rett utenfor inngangen til stasjonen og videre opp Aarslands gate mot sentrum. Hun gikk på venstre side av gaten.

Ikke etnisk norske

- Nevnte personer krysset foran henne på noen titall meters avstand. Hun er sikker på at personene ikke var etnisk norske og beskriver dem som unge - rundt 20 år. Personene gikk videre over den lille parken før parkeringsplassen som ligger på "høyden" rett foran stasjonsbygningen. Kort tid etter at disse personene krysset foran henne, ble hun ranet. Deler av ransutbyttet ble gjenfunnet i Oskars gate, mellom Rosenkrantz gate og Sverres gate. Det betyr at vi nå jakter observasjoner av personer i den aktuelle området som passer til beskrivelsen, altså fra Aarslands gate til Oskars gate. Hvis noen sitter på opplysninger eller observasjoner om disse personene, oppfordrer vi disse til å ta kontakt med politiet, sier Terje Bøe.

Politiet gikk ut og ba disse personene melde seg kort tid etter ranet. Men ingen av dem har gitt lyd fra seg.

Dette brutale personranet har hatt høy prioritet hos politiet den siste uka.

- Personran er noe av det verste man kan oppleve. Det skaper utrygghet i lang tid etter hendelsen, sier Terje Bøe i Sarpsborg-politiet.