Marie (25) fra Sarpsborg fikk pris for tunge VG-avsløringer

JOBBER I VG: Marie Golimo Kingsrød (25) startet sin karriere i Sarpsborg Arbeiderblad da hun gikk på ungdomsskolen. I dag jobber hun i VG.

JOBBER I VG: Marie Golimo Kingsrød (25) startet sin karriere i Sarpsborg Arbeiderblad da hun gikk på ungdomsskolen. I dag jobber hun i VG.

Artikkelen er over 1 år gammel

Journalist Marie Golimo Kingsrød var med på å avsløre at predikanter håvet inn millionbeløp på å helbrede AIDS og kreft over telefon.

DEL

I sakene om "Mirakelpredikantene" skrev VG om Svein-Magne Pedersen (70) som med Guds bønn får millioninntekter ved å tilby helbredelse av AIDS og kreft over telefon - til 14 kroner i minuttet.

VG gjorde opptak som avslørte hva predikanten sier over telefon til alvorlig syke mennesker.

Senere avslørte også VG at predikanten har samlet inn penger til nødhjelpsformål og barnehjem som ikke eksisterer. Journalist Marie Golimo Kingsrød viet mesteparten av sin arbeidstid i fjor til denne omfattende saken.

Ble overrasket

Like før jul mottok hun internprisen "gullpennen" fra Verdens Gang.

– Jeg ble rørt og glad for oppmerksomheten, siden jeg i 2018 har jobbet hardt og mye med sakene om "Mirakelpredikantene", forteller Kingsrød til SA.

Prisen deles ut hvert år for journalistisk innsats. Kingsrød ble svært overrasket.

– Jeg visste på forhånd at jeg var nominert, men jeg hadde ingen forventninger om at jeg skulle vinne noe, siden 2018 har vært et fantastisk journalistisk år for VG med mange store, avslørende prosjekter. Prisen ble delt ut på VGs juleavslutning. Jeg hadde allerede tatt ferie da utmerkelsen ble delt ut, og pakket til juleferie i Sør-Afrika da jeg fikk vite at jeg var en av årets Gullpenn-vinnere, forteller hun videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

REISEVANT: Marie Golimo Kingsrød er glad i å reise.

REISEVANT: Marie Golimo Kingsrød er glad i å reise. Foto:

Vokste opp på småbruk

Marie Golimo Kingsrød vokste opp på et småbruk på Hasle i Sarpsborg. I dag bor hun i Råde med mannen sin, Rudi Golimo Kingsrød.

Marie startet sin journalistkarriere i Sarpsborg Arbeiderblad.

– Jeg husker godt da jeg begynte i ungdomsredaksjonen i SA. Da var jeg 15-16 år gammel. Jeg var nervøs og spent, men glad. Det var spennende å få muligheten til å virkelig prøve meg som journalist. Jeg er takknemlig for at SA turte å ta inn ungdommer som meg, og at jeg fikk tillit fra første stund. Hele livet hadde jeg skrevet fra jenterommet, og i SA fikk jeg endelig sjansen til å få noe på trykk, forteller hun.

Omfattende arbeid

Brukte VG store ressurser på saken om "Mirakelpredikantene"?

– Internt i VG fikk jeg innvilget såkalte spademidler i januar 2018. Det er en ordning som skal gjøre det lettere for journalister og avdelinger i VG å prioritere større prosjekter og tidkrevende journalistikk. I 2018 jobbet jeg hovedsakelig med å undersøke omstendighetene rundt mirakelpredikantene. Det har vært tidvis krevende, men svært interessant og lærerikt å jobbe med et slikt prosjekt fra idé til ferdigstilling, sier Kingsrød, som mener at SA har stor betydning for at hun har fortsatt med journalistikk.

– For de som ønsker å bli journalist, tror jeg at det er lurt å begynne i lokalavisen - og da er det avgjørende at de faktisk tar deg godt imot, slik jeg opplevde at SA gjorde. Jeg mener virkelig at årene i SA var helt avgjørende for mitt yrkesvalg, og at jeg jobber med journalistikk i dag. SA lærte meg hva journalistikk var, sier hun avslutningsvis.

Artikkeltags