Minst åtte omkom i oversvømmelser på Mallorca

Sant Llorenc er byen som er hardest rammet.

Sant Llorenc er byen som er hardest rammet. Foto:

Av

Minst åtte personer omkom og mange er savnet etter voldsomme regnskyll og plutselige oversvømmelser på den spanske ferieøya Mallorca.

DEL

Det opplyser lokale nødetater.

De fleste dødsfallene skal ha skjedd i den lille innlandskommunen Sant Llorenc des Cardassar, rundt 6 mil øst for hovedstaden Palma. Fire mennesker er bekreftet omkommet i landsbyen Sant Llorenç og en person har mistet livet i kystbyen S'Illot, opplyser nødetatene via Twitter.

Ifølge varaordføreren i Sant Llorenc skal to briter være blant de døde og flere briter er savnet.

Ifølge byhetsbyrået DPA skal de to britene ha omkommet da taxien de satt i ble fanget i vannmassene. Sjåføren er blant de savnede.

Knust til pinneved

Oversvømmelsene oppsto da ferieøya ble rammet av voldsomme regnskyll i løpet av få timer tirsdag. 22 centimeter regn falt på få timer tirsdag kveld.

– Fullstendig ødeleggelse, er ordene den engelskspråklige lokalavisen Majorca Daily Bulletin bruker for å beskrive situasjonen i Sant Llorenc etter oversvømmelsene.

Bilder i spanske medier viser hvordan en rekke hus og biler har blitt skylt vekk av vannmassene. I gatene ligger møbler og trær knust til pinneved, mens beboerne forsøker å tømme hus for leire og vann.

– Ved soloppgang ble omfanget av katastrofen tydelig, etter en natt der sikkerhets- og nødetatene kjempet for å redde folk, en innsats som ble hindret av stans i strøm- og kommunikasjonslinjene, skriver avisen.

Letemannskap fra fastlandet

120 personer ble evakuert og overnattet på et lokalt sportssenter. Beboere i lokalmiljøet og supermarkeder og butikker har bidratt med assistanse og mat og drikke.

– Oversvømmelsene har forårsaket scener vi aldri har sett før, fastslår lokalavisen.

Rundt 100 ekstra redningsarbeidere er sendt fra fastlandet for å delta i søket etter de savnede personene, sammen med sporhunder og to helikoptre.

Spanias statsminister Pedro Sanchez skriver på Twitter at hans tanker og støtte går til alle som er berørt av oversvømmelsene.

Kraftig regn har også ført til oversvømmelser i andre deler av Spania, som Barcelona og Costa del Sol, ifølge Sky News.

(©NTB)

Artikkeltags