Geitene har sett sitt snitt til å lure seg ut av innhegningen på Melleby ved Ågårdselva og nå er de seks raggete dyrene på rømmen.

– Det er umulig å vite hvor de er, men det er naturlig om de har gått nordover langs elva, i retning Sølvstufoss, sier Kjell Ramstad, som eier dyrene.

Han forteller at geitene er svært sosiale, og at de naturlig vil søke mot mennesker, fordi de er vant til å få fôr av folk.

– Den ene liker faktisk å bli klødd som en hund, smiler Ramstad.

Han er klar over at det kan ta tid før geitene blir funnet, men regner med at de vil støte på folk før eller senere.

– Jeg håper at dem som ser dem ringer meg på telefon 900 55 059, slik at jeg kan få hentet dem, sier Ramstad.

Ved. 10.30-tiden torsdag er han på tråden igjen. Da har en SA-leser ringt ham og fortalt at han hørte ei bjelle ved Isnes ved Vestvannet ved 18-tiden onsdag.

– Så nå er jeg på vei opp dit for å lete etter dem, forteller Ramstad.

En drøy halvtime senere har en annen leser ringt ham. Hun hadde sett dem liggende ved vannkanten ved Valbrekka, et stykke sør for Sølvstufoss klokken 10.30.

– Så nå er jeg på vei dit og finner dem sikkert snart, sier Ramstad.

Ved 14-tida var SA nok en gang i kontakt med geite-eieren. Da var han lykkelig gjenforent med rømlingene. De to som hadde ringt fra Valbrekka hadde hørt helt rett. De rømte geitene oppholdt seg der.

For to år siden var to av geitebukkene hans på rømmen. Den gang ble de også etterlyst via SA – og det hele fikk en lykkelig utgang.