Nå er Sarpsborgs nyeste lyskryss i drift

I dag ble det nye lyskrysset ved Store Tune Gård satt i drift, for å bedre framkommeligheten til bussene som kommer fra Tuneveien og skal inn på Grålumveien.

I dag ble det nye lyskrysset ved Store Tune Gård satt i drift, for å bedre framkommeligheten til bussene som kommer fra Tuneveien og skal inn på Grålumveien. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag satte Statens vegvesen det nye lyskrysset i Tuneveien/Grålumveien i drift.

DEL

Siden begynnelsen av september har det vært jobbet med å bygge lysanlegg i krysset Tuneveien/Grålumveien (fv118) ved Store Tune Gård barnehage.

Bedre bussframkommelighet

– Nå i ettermiddag ble Sarpsborgs nyeste lyskryss satt i drift, melder byggeleder Ronny Thorbjørnsen i Statens vegvesen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det lysregulerte krysset er et av tiltakene i Bypakke Nedre Glomma for å gi bedre trafikkframkommelighet for kollektivtrafikken, og skal sørge for at bussene kommer raskere ut på fylkesveien fra Tuneveien. I praksis innebærer dette at lyskrysset sørger for å stanse trafikken på Grålumveien (fylkesvei 118) i retning sentrum når det kommer busser fra Tuneveien som skal ut på Grålumveien i retning sentrum. Dette skjer ved at lyskrysset mottar signal fra bussene når disse nærmer seg krysset, slik at bussen kan kjøre ut på fylkesveien i stedet for å måtte vike for trafikken på hovedveien i retning sentrum.

Kan ikke kjøre til venstre

Trafikken som kommer fra sentrum i retning Grålum vil i praksis ha grønt lys hele veien.

– En annen endring i kjøremønsteret i krysset er at man ikke har lov til å svinge til venstre når man kommer fra Tuneveien og skal ut på fylkesvei 118, sier Thorbjørnsen i Statens vegvesen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.