Slik må du kjøre i Østre bydel de neste ukene

I forbindelse med bygging av parkeringskjeller i det tidligere SA-bygget i St. Marie gate, vil kjøremønsteret være noe annerledes de kommende ukene, ettersom det aktuelle kvartalet er stengt for trafikk. Blant annet kan bilisten fra i dag kjøre inn i Pellygata fra Borregaards bakken og fram til krysset Pellygata/Oscar Pedersens vei.

I forbindelse med bygging av parkeringskjeller i det tidligere SA-bygget i St. Marie gate, vil kjøremønsteret være noe annerledes de kommende ukene, ettersom det aktuelle kvartalet er stengt for trafikk. Blant annet kan bilisten fra i dag kjøre inn i Pellygata fra Borregaards bakken og fram til krysset Pellygata/Oscar Pedersens vei. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra og med i dag og noen uker framover må trafikanter som skal til eller fra byen via Sarpsbrua belage seg på et nytt trafikkbilde i Østre bydel.

DEL

For i dag startet gravearbeidene som skal sørge for at det bli bygget ny parkeringskjeller i tilknytning til de nye leilighetene som er under bygging i det tidligere SA-bygget ved St. Maries plass. I forbindelse med byggingen av denne parkeringskjelleren må eksisterende fjernvarme- og vann- og avløpsrør flyttes – et arbeid som må starte nå før en eventuell sterk vinterkulde kommer.

Omkjøring via E6

Det er dette arbeidet som startet i morgentimene i dag.

Dette innebærer at kvartalet som inneholder nevnte SA-bygg og Sarpsborg Scene i noen uker vil være stengt for trafikk. I dag ble St. Marie gate stengt ved St. Maries plass og fram til inngangspartiet på Sarpsborg Scene. Det samme er Kirkegata ved Grans-krysset og fram til parkeringsplassen på baksiden av Sarpsborg Scene.

Stengingen av dette kvartalet innebærer at trafikkbildet i Østre bydel vil være annerledes i den tiden dette arbeidet pågår.

I forrige uke ble det satt opp skilt ved parkeringsplassen i Kirkegata og like etter rundkjøringen på Hafslund som forteller at dette kvartalet vil være stengt for trafikk i perioden 20. november og fram til 20. januar, og at det anbefales omkjøring via E6 for å komme over Glomma både fra sentrumssiden og fra Skjeberg-siden.

I forrige uke presiserte rådgiver Lene Gunstrøm i Sarpsborg kommune at veien ikke vil stenges i to måneder, slik skiltingen opplyser.

Toveiskjøring i Pellygata

– Både kommunen og entreprenøren er opptatt av å minimere ulempene for bilister og beboere og at arbeidet utføres raskest mulig. Det settes inn doble skift, slik at gravearbeidene skal være sluttført i løpet av fire uker, sa hun til Sarpsborg Arbeiderblad.

Men selv om det anbefales omkjøring via E6 både for å komme seg ut av og inn til byen, er det fortsatt fullt mulig å ta seg dit via Sarpsbrua. Under gravearbeidet har Sarpsborg kommune blant annet åpnet for innkjøring til Pellygata like etter lyskrysset i Borregaardsbakken. Her vil det i denne perioden være toveiskjøring fram til Oscar Pedersens vei, der bilistene kan kjøre inn i St. Marie gate og Kirkegata og deretter forsette ferden som vanlig.

Syklister henvises i denne perioden til å benytte fortauet i Pellygata i retning sentrum fram til krysset Pellygata/Oscar Pedersens vei.

Busstrafikk i Astrids gate

For dem som fortsetter ferden i Kirkegata etter Borregaardsbakken, er det nå omkjøring som leder bilistene inn i Bispegata ned mot B-porten på Borregaard og deretter ned til Hjalmar Wessels vei og ut i Oscar Pedersens vei. Her har bilistene muligheten til å kjøre opp til Grans-krysset og inn i Kirkegata her fra. Det er skiltet omkjøring samme vei for dem som kommer fra Oscar Pedersens vei og har tenkt seg over Sarpsbrua.

Bussene inn til byen fra Skjeberg vil i perioden gå i Astrids gate i stedet for Kirkegata.

Artikkeltags