Nå skal dette veikrysset bli tryggere

Det pågår for tiden veiarbeid i krysset fylkesvei 118 og Hunnskinnsveien ved Tune kirke. Det bygges et bredere fortau, det skal settes lysmast ved dette fotgjengerfeltet og svingfeltet ned mot Hunnskinnsveien fra fv118 blir erstattet med en trafikkøy.

Det pågår for tiden veiarbeid i krysset fylkesvei 118 og Hunnskinnsveien ved Tune kirke. Det bygges et bredere fortau, det skal settes lysmast ved dette fotgjengerfeltet og svingfeltet ned mot Hunnskinnsveien fra fv118 blir erstattet med en trafikkøy. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det vil pågå veiarbeid i krysset mellom fylkesvei 118 og Hunnskinnsveien ut året.

DEL

I forrige uke skrev Sarpsborg Arbeiderblad om den vedtatte reguleringsplanen som innebærer at det skal bygges ny undergang under fylkesvei 118 mellom Store Tune gård i vest, altså Tuneveien og Hundskinnveien ved gravlunden i nærheten av Tune kirke i øst.

Det har de siste ukene pågått veiarbeid i det aktuelle krysset fra fylkesvei 118 ved Tune kirke og ned mot Hunnskinnsveien, men det er ikke den planlagte undergangen som nå er under bygging.

– Tryggere å ferdes

Byggeleder Trude Stenberg i Statens vegvesen opplyser at det pågående veiarbeidet er tiltak for å øke sikkerheten i det ofte sterkt trafikkerte veikrysset.

– Vi er i ferd med å lage bredere fortau og med å sette opp en lysmast ved gangfeltet i Hunnskinnsveien slik at det blir tryggere å ferdes i dette området, sier Stenberg.

Ferdig før nyttår

Arbeidene utføres av Sarpsborg-entreprenøren Fosby Anlegg AS på oppdrag for Statens vegvesen. Det nye krysset skal etter planen være ferdigstilt før årsskiftet.

– Samtidig fjerne vi et svingfelt og etablerer en trafikkøy i stedet. Dette gjør vi for å øke sikkerheten i veikrysset, forteller byggeleder Trude Stenberg i Statens vegvesen.

Artikkeltags