Kommunen anmelder gravefirma

SANDESUND: 28 beboere ble evakuert i to dager fra sine hjem etter at det ble slått alarm om rasfare.

SANDESUND: 28 beboere ble evakuert i to dager fra sine hjem etter at det ble slått alarm om rasfare. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg kommune har bestemt seg for å politianmelde firmaet som utførte gravearbeidene i Bakkegata i Sandesund.

DEL

Det opplyser kommunesjef Sigmund Vister til SA.

Fredag 25. november ble det besluttet å evakuere 28 beboere i de nærmesten husene til en byggetomt i Bakkegata i Sandesund.

I forbindelse med byggearbeider var det fare for utgliding av masser, og det ble raskt igangsatt sikringsarbeider på stedet. To dager senere ble det konstatert at rasfaren var over og beboerne fikk flytte hjem igjen.

– Ser alvorlig på dette

Etter denne hendelsen uttalte kommunesjef Vister at Sarpsborg kommune så svært alvorlig på det som hadde skjedd og at tillatelser som var gitt ikke ble overholdt. Da ble det også varslet en politianmeldelse var aktuelt. Den er nå levert.

– Det er tre grunner til at vi valgte å politianmelde hendelsen. Den første årsaken er at vi mener foretaket ikke har fulgt tegninger og prosjektering som ble gjort. Vi mener også at området ikke ble sikret godt nok. Det tredje forholdet er at vi mener massene som ble gravd ut ble deponert på et område det ikke var søkt om tillatelse til, kommenterer Vister.

Ønsker ikke å kommentere

I sum mener altså kommunen at det er brutt flere bestemmelser i plan- og bygningsloven, som kan medføre straffesanksjoner.

– Vi går ikke til dette skrittet fordi vi skal markere oss, men fordi vi tar slike hendelser svært alvorlig, kommenterer Vister.

Daglig leder Hosam Timraz i Tr. Bygg, Anlegg og Eiendom ønsker ikke å kommentere anmeldelsen.

Artikkeltags