Det bekrefter Sarpsborg kommune i en pressemelding fredag ettermiddag.

Raknerud Olsen tar over jobben som rektor ved Sandesundsveien skole etter at Lise Kristel Karlsen tidligere i uka valgte å trekke seg med umiddelbar virkning.

Han vil inntil de har funnet en ny rektor til Alvimhaugen fungere som rektor ved begge skolene.

– Teamleder May Kjønnås vil ta hånd om den daglige driften på Alvimhaugen inntil ny rektor er på plass, opplyser kommunen.

– Når situasjonen ble som den ble ved Sandesundsveien, er jeg veldig glad for at Knut Raknerud Olsen har takket ja til å overta som rektor ved den flotte sentrumsskolen vår, sier kommunesjef for oppvekst, Kristia Svendsen i meldingen.

– Knut er en dyktig fyr, og jeg er veldig fornøyd med at han har takket ja. Jeg er helt sikker på at han vil gjøre en bra jobb ved Sandesundsveien, sier Svendsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Spennende utfordring

Raknerud Olsen fikk tilbudet om stillingen like etter at Karlsen trakk seg.

– Dette blir veldig spennende, og det gikk veldig fort. Jeg fikk tilbudet om jobben like etter at Karlsen trakk seg. Og jeg brukte noen dager før jeg bestemte meg. Jeg mener jeg kan gjøre en bra jobb som rektor ved Sandesundsveien, forteller han til SA fredag ettermiddag.

Tillitserklæring

Raknerud Olsen sier videre at han vil være den rette til å utvikle Sandesundsveien skole.

Jeg har hatt tre fantastiske år ved Alvimhaugen, og jeg har med flere utviklet skolen som et nærmiljøhus.

Knut Raknerud Olsen, ny rektor ved Sandesundsveien skole.

– Jeg tror jeg kan være den rette for lærere, elevere og foreldre. Jeg håper på god dialog. Det er for øvrig en stor tillitserklæring å bli spurt, selv om jeg syns det er rart å forlate Alvimhaugen skole.

Vil utvikle Sandesundsveien

Han har de siste tre årene vært ansatt som rektor ved Alvimhaugen, men nå ønsket han nye utfordringer. Alvimhaugen skole er en nærmiljøskole på Alvim. Det fargerike intime flerkulturelle samfunnet har, med sitt mangfold, skolen som samlingspunkt for store og små, det har Raknerud Olsen hvert en stor del av.

– Jeg har hatt tre fantastiske år ved Alvimhaugen, og jeg har med flere utviklet skolen som et nærmiljøhus. Jeg tror Sandesundsveien har det samme potensialet, og min visjon er at Sandesundsveien skal bli det nye fyrtårnet i Sarpsborg, sier den nyansatte rektoren.

Begynner på mandag

Raknerud Olsen tiltrer som konstituert rektor ved Sandesundsveien mandag morgen.

– Jeg skal bli kjent med de ansatte og begynne å jobbe i personalgruppen. Og inntil en ny rektor er på plass ved Alvimhaugen skole, så skal jeg jobbe på begge steder. Jeg gleder meg uansett veldig til dette, avslutter han.

Sendte varsel om brudd på opplæringsloven

I en uttalelse sendt til Sarpsborg Arbeiderblad, skriver de tillitsvalgte Leah S. Holt og Lena Grimsrud at de ønsker sin nye rektor velkommen.

– Vi er motiverte og klare for å gjøre en skikkelig arbeidsinnsats, som et samlet personale, til det beste for våre elever, presiserer de to pedagogene, som er tillitsvalgte for Utdanningsforbundet ved Sandesundsveien skole.

I uttalelsen bekrefter de tillitsvalgte at en samlet klubb ved Sandesundsveien skole har sent Sarpsborg kommune en varsling som omhandler det de mener er brudd på arbeidsmiljøloven og brudd på opplæringsloven for enkelte elever på skolen.

«Flere av punktene i varslingen har vi vært bekymret for i lang tid. Vi har prøvd å løse mye internt, men føler at vi ikke har fått gjennomslag for å sette fokus på og kommunisere om disse forholdene som et samlet personale. Til slutt så vi ingen annen utvei enn å løfte våre bekymringer til kommunen», står det i uttalelsen.