Hederlig omtale til SA-journalist og fotograf

Hederlig omtale gikk til Geir Bjørnstad (t.v.) og Jarl Morten Andersen (t.h.) under utdelingen av Østfold Journalistlags «Journalistprisen 2017».

Hederlig omtale gikk til Geir Bjørnstad (t.v.) og Jarl Morten Andersen (t.h.) under utdelingen av Østfold Journalistlags «Journalistprisen 2017». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SAs Geir Bjørnstad og Jarl Morten Andersen fikk begge hederlig omtale under fredagens prisutdeling i Østfold Journalistlag.

DEL

Mangeårig SA-fotograf Jarl Morten Andersen fikk hederlig omtale for sitt spektakulære bilde av katten som hoppet ned fra et tre, hvor den hadde sittet i flere dager.

SE BILDENE HER (+)

Juryen uttaler følgende: «Ingen oppdrag er for store eller små som fotojournalist i en lokalavis. En katt som sitter alene i toppen av et tre er en klassisk bildehistorie. Men det er når et våkent og trent fotoblikk fanger situasjonen at vi virkelig får se dramatikken og den gode avslutningen på historien. Hederlig omtale går til Jarl Morten Andersen (SA) for bildeserien «Kattespranget».»

Journalist Geir Bjørnstad mottok også hederlig omtale for sin reportasje «Gjengangeren hos politiet».

Dette er juryens begrunnelse: «Denne aktuelle reportasjen sto på trykk over seks sider 13. mai 2017. Det handler om Peter (48) som ble rusfri takket være et helt nytt samarbeidsprosjekt for oppfølging av kriminelle gjengangere. Åpenhjertig forteller Peter sin historie. Samtidig får vi en god innføring i hvordan politiet, Nav, fastlegen og rustjenesten i kommunen griper an denne utfordringen. Journalisten har løst oppgaven med å samle disse trådene på god og forbilledlig måte. Hederlig omtale går til Geir Bjørnstad (SA) for «Gjengangeren hos politiet».»

Vinneren av årets journalistpris ble NRKs reporter Lotte Olsen, fotograf Tomas Berger og prosjektleder Eli Halvorsen, som hadde ideen til fjernsynsprogrammet «Rygge: Kansellert».

Dette er juryens begrunnelse: «Journalistprisen 2017 går til et bidrag som omhandler en av viktigste sakene som har preget nyhetsbildet i Østfold gjennom lengre tid.

Saksområdet er sammensatt: Det handler om samferdsel, reiseliv, avgiftspolitikk, arbeidsmarkedet i Østfold – og mange personlige skjebner. Vinneren av journalistprisen har behandlet alt dette grundig og levende i en bredt anlagt reportasje som handler om de siste ukene på én bestemt stor arbeidsplass i fylket – helt til det er kroken på døra for flere hundre ansatte.

Arbeidsplassen er Moss lufthavn, Rygge, åpnet i 2007 og nedlagt 1. november 2016 på grunn av regjeringens innføring av en flyseteavgift. Arbeidsmarkedet i Østfold rammes hardt. Det er opp- og nedturer, håp og fortvilelse, latter og tårer. Lørdag 29. oktober går siste flytur. Før dette møter vi flere gjennomgangsfigurer, blant andre den entusiastiske Robert fra Australia – og Pia i taks-free-butikken, som har vært med i hele den sivile flyplassens levetid.

Det gis et levende bilde av virksomheten i løpet av flyplassens siste dager. Både kommentaren og fotoarbeidet er av høy journalistisk kvalitet. Framstillingen flyter uten dødpunkter gjennom en lang rekke sekvenser, noe som skaper god framdrift og interesse hele veien. Det er direkte imponerende at dette bredt sammensatte programmet – for det er et 40 minutters TV-program! – ble redigert i løpet av to dager etter siste opptak natt til søndag 30. oktober, slik at det allerede tirsdag 1. november kunne sendes på riksnettet i NRK 1. Mer aktuelt kunne dette ikke bli!»

Artikkeltags