Glitrende julegateåpning

LYSTE OPP: Adventstiden er rett rundt hjørnet, og lørdag ettermiddag ble julegrana på torget tent. Det ble en tradisjonsrik og hyggelig førjulsstemning i sentrum.

LYSTE OPP: Adventstiden er rett rundt hjørnet, og lørdag ettermiddag ble julegrana på torget tent. Det ble en tradisjonsrik og hyggelig førjulsstemning i sentrum. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bare snøen manglet da julen endelig kom til sentrum lørdag. Lucia tente juletreet, og med de splitter nye lysene i gågata glitret byen mer enn noen gang.

DEL

Med Ha-Bo-Na korpset i spissen, startet årets tradisjonelle julegateåpning i jubileumsbyen med nissetog, fakler, Lucia Ingeborg Walther (17) og ternene fra St. Maries plass.

Julete i sentrum

JUL I SENTRUM: Far Jens Skjeltorp (t.v.) og datteren Nora Sofie Dahlstrøm Skjeltorp (4,5) mener at byen har fått nye fine julegater. Ettermiddagen på torget var koselig, mente de.

JUL I SENTRUM: Far Jens Skjeltorp (t.v.) og datteren Nora Sofie Dahlstrøm Skjeltorp (4,5) mener at byen har fått nye fine julegater. Ettermiddagen på torget var koselig, mente de. Foto:

Flere hundre sarpinger var til stede under den offisielle julegateåpningen i sentrum, og det var skikkelig julestemning i jubileumsbyen.

For den som orket å henge med, bød julegateåpningen på program fra tidlig lørdag formiddag til mørkets framgang.

Hele lørdagen handlet bare om jul, og moroa startet allerede ved 13-tiden med Askeladden-teater for de minste på EPA. I tillegg var det gratis kino der byen befolkning kunne se «Reisen til julestjernen».

Men det var først på ettermiddagen at julegateåpningen offisielt åpnet. Nissetoget til HaBoNa- korpset spilte førjulsmusikk i fakkeltoget som gikk fra St. Maries Plass (Skoleparken) til torget. På torget tente årets Lucia, Ingeborg Walther (17) julegrana.

Nervepirrende luftetur

17-åringen beskrev øyeblikket som magisk.

– Dette var kjempefint, og magisk, sier hun til SA etter lufteturen hun fikk av Sarpsborg brannvesen.

Lucias to terner Eli Marie Eriksen (13) og Aurora Sofie Kjøniksen (13) syns turen opp i krana var nervepirrende.

– Skummelt men gøy, er det kontante svaret begge avgir til avisen lørdag.

Etter fakkeltoget sørget «nissekonferansier» Knut-Erik Rønne for å lede sarpingene gjennom det fullspekkete ettermiddagsprogrammet.

Byens befolkning fikk se utdrag fra både Diorama og Natt i Nisseland, i tillegg til at Lucia-koret og Sarpsborg Sangforening sang. Avslutningsvis fikk barna et besøk av nissefar som delte ut godteposer.

 • Video:

   Du grønne glitrende tre god dag! Nå er julegrana tent !

  Glitrer opp byen

  Den nye vinterbelysningen ble tent for første gang under den tradisjonsrike julegateåpningen lørdag. Og sammen med den gamle pynten skal den lyse opp sarpingene og byen i møte med den mørke førjulstiden og vinteren.

  På torget var det flere barnefamilier som hygget seg.

  Jens Skjeltorp og datteren Nora Sofie Dahlstrøm Skjeltorp (4,5) mener at den nye vinterbelysningen har blitt fin.

  – Det er alltid koselig med jul, og i år syns jeg julelysene i gågata var ekstra fine, sier faren.

  Nora er enig.

  – Koselig, svarer hun fort, og smiler.

  For de fleste sarpinger, markerer den tradisjonsrike julegateåpningen starten på førjulstiden i Sarpsborg.

  Og med splitter nye lys i gågata, glitrer byen mer enn noensinne, nå er det jul igjen!

  Artikkeltags